Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev iski kolmannen aikuisten Suomen mestaruutensa

Nyrkkeily: Tämän vuoden nyrkkeilyn SM-kisoissa nähtiin peräti neljä porvoolaisiskijää.

Toni Degerlund

Viikonloppuna ratkottiin tämän vuoden Suomen kovimmat iskijät nyrkkeilykehässä. Porvoosta peräti neljä nyrkkeilijää oli selvittänyt tiensä tämän vuoden nyrkkeilyn SM-kilpailuiden avauskierrokselta semifinaaleihin. Töölön kisahallissa osaamistaan kehässä näyttivät Borgå Boxingista Laura Tervo (W75 kg), Rami El Jahiri (M64 kg) ja Topias Lepo (M81 kg). Porvoon Nyrkkeilyseuraa kisoissa edusti miesten kaksinkertainen Suomen mestari Arslan Khataev (M60 kg).

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev selvitti lopulta kohtuullisen helposti lauantaina semifinaaleista sunnuntain finaaliin, kun Kuopion Riennon Lassi Rissanen kaatui 5–0 tuomariäänin.

– Kaveri tunnettiin etukäteen, ja tiedettiin miten hän nyrkkeilee, Khataev kertoo.

– Valmentajani Karre Anttosen kanssa tehtiin suunnitelma, jonka toteutin kehässä.

Muista porvoolaisista myös Borgå Boxingin Rami El Jahiri ja Topias Lepo selvittävät tiensä semifinaaleista varsinaiseen SM-finaaliin. El Jahiri tyrmäsi semifinaalissa vastustajansa, Turun Urheiluliiton Samuel Oportan ottelun toisessa erässä.

– Ekassa erässä olin turhan jäykkä. Minulla on melkein puolentoista vuoden ottelutauko, meni hiukan sen piikkiin, El Jahiri kommentoi semifinaalin jälkeen.

– Toisessa erässä löysin taas rentouden, ja ottelu päättyi tyrmäykseen.

Borgå Boxingin Laura Tervo osallistui ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihinsa. Tällä kertaa paukut eivät riittäneet aivan finaaliin saakka, vaikka Tervo haastoikin hienosti semifinaalissa Kokkolan Veikkojen Elina Huttusen. Tervo sai kaulaansa SM-pronssia.

– Omasta mielestäni ottelin parhaan otteluni nyrkkeilykehässä kaikista otteluistani, Tervo totesi.

– Joskus aiemmin on harmittanut, että olisin voinut tehdä enemmän, mutta nyt olen oikeasti tyytyväinen omaan suoritukseeni.

– Oli hienoa avata aikuisten SM-kisat juuri täällä. Täällä oli puitteet kunnossa, ja kisat saivat paljon medianäkyvyyttä.

Sunnuntain finaaleissa Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev otti mittaa Kalvolan Iskun Santeri Kemppaisesta. Khataev iski varmoilla otteilla kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa.

– Vastustaja oli sama kuin viime vuodenkin SM-kisoissa, Khataev sanoo.

– Santeri on kovakätinen ja vahva nyrkkeilijä. Häneltä puuttui kuitenkin väistö ja ottelusilmä.

– Olimme tehneet tähänkin ottelun tarkan suunnitelman Karren kanssa, jonka toteutin käytännössä kehässä.

Borgå Boxingin Rami El Jahiri ja Topias Lepo eivät sen sijaan onnistuneet aivan mestaruuteen saakka. Kumpikin sai kaulaansa kuitenkin SM-hopeaa. El Jahiri hävisi finaalissa 5–0 tuomariäänin Tampereen Voimailuseuran Niazz Ahmadille.

– Olen tyytyväinen hopeaan, koska vastustaja oli erittäin kova ja kokenut nyrkkeilijä, El Jahiri toteaa.

– Meillä oli kuitenkin tiukka matsi, enkä ollut missään alakynnessä omasta mielestäni.

Sen sijaan Topias Lepo oli erittäin pettynyt finaalin jälkeen, kun mestaruus meni Kuortaneen Kunnon Krzysztof Wolcichowskille hajatuomariäänin.

– Omasta mielestäni tämä olisi pitänyt voittaa, Lepo harmitteli.

– Itselläni oli ihan hyvät fiilikset, ja ottelu meni mielestäni ihan hyvin.

– Myönnän, että viimeinen erä meni selvästi kaverille, mutta omasta mielestäni olin parempi kahdessa ensimmäisessä erässä.

Arslan Khataev ei ehdi kauaa lepäilemään laakereillaan. Miesnyrkkeilyn tämän hetken ykkösiskijä on tosi toimissa jo tulevana viikonloppuna Tšekkeissä käytävässä kansainvälisessä nyrkkeilyturnauksessa. Sieltä on tarkoitus hakea vauhtia kesäkuussa käytäviin European Gameseihin. Vuoden päätähtäin on syyskuussa, jolloin isketään MM-kisat.

– Tämä vuosi on Arslanin kannalta äärimmäisen tärkeä, Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen korostaa.

– Olympialaiset ovat vuoden päästä, mutta näytöt pitää antaa nyt. Ja oikeastaan kaikissa isoissa kisoissa pitää jo pistää ihan parastaan.