Akilleen jääpallolla takana vilkas kausi

Casper Hänninen urakoi kauden aikana, yhteensä 43 ottelussa.

Akilleen jääpallojaoston palkittavat päättivät kauden juhlallisesti. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Jääpallojaosto palkitsi erikseen omat urheilijansa. Koko Akilleen paras poikajuniori 17-21vuotiaissa oli Casper Hänninen. Hän pelasi edustuksen bandyliigan joukkueessa, sekä myös P21-joukkueessa.

Akilleen jääpallossa hän oli kaikkein eniten pelejä viime kaudella pelannut pelaaja. Hän edusti vihreäpaitoja yhteensä 43 ottelussa, jossa syntyi 21 maalia ja 27 syöttöä.

– Oli ihan mukava kausi ja ainakin sai pelata tarpeeksi. Nuorissa voitimme pronssia, joten se oli hyvä saavutus. Liigassa pelit eivät loppukaudesta sitten menneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt ovat junnuvuodet ohi ja jatkan Porvoossa edustuksen pelejä. Aloitellaan kohta jo seuraavaa kautta, Hänninen kertoo.

Porvoossa oli pelikelpoista jäätä pallokentällä 107 päivää. Akilleella oli kahdeksan joukkuetta, joilla oli 122 ottelua. Näistä 48 peliä oli pallokentällä. 62 voittoa ja kolme tasapeliä, sekä 622 maalia ja 791 päästettyä.

P9-joukkue oli nuorin ja suoriutui hyvin kaudesta. P13 ikäryhmä voitti SM-pronssia ja teki paljon töitä mitalin eteen. P21-joukkue oli myös koko kauden mitalissa kiinni ja lopulta heille lätkäistiin käteen SM-pronssi. Osalle junnuvuodet jäivät nyt kokonaan taakse ja moni heistä onkin edustuksen rosterissa.

Jääpallokoulu oli jääpallojaoston puheenjohtajan Jari Kettusen mukaan taas kerran menestys.

– Se on meidän kannalta loistava asia. Kaikkiaan oli mukana 174 luistelijaa ja 14 kertaa oli tapahtumaa. Kiitos ahkerille osallistujille ja vetäjille. Siellä näki innokkaita pelaajan alkuja, joten se kannattaa nostaa esiin. Harrastesarjoihin emme saaneet oikein kunnolla pelaajia, mutta kiitettävästi kuitenkin, Kettunen näki.

Edustusjoukkueen kauden komeetta oli ensimmäistä kautta Suomen liigassa pelannut Rasmus Kettunen.

– Kaudesta jäi vähän karvas maku, mutta ihan mukava oli pelata kotimaan liigaa. Sai ainakin pelata riittävästi, joten hyvä kausi siinä mielessä. Yritän hakea opiskelupaikkaa Helsingistä ja pelaaminen Akilleessa kiinnostaa myös tulevalla kaudella.

Edustusjoukkueen pelaajalista on hahmottumassa ja neuvotteluja käydään koko ajan. Vielä ei ainakaan ole ilmaantunut yhtään varmaa jäähdyttelijää, joka laittaisi hokkarit naulaan.

– Neuvottelut ovat käynnissä, Jari Kettunen sanoo.

Palkitut

Akilles jääpallo kaudella 2018–2019

P9. Erikoispalkinto ahkeralle harjoittelijalle: Jalmari Hanttu. Kauden esimerkkipelaaja: Alina Wiitala. Kauden komeetta: Elliot Andersson. Kauden pelaaja: Tobias Tallqvist.

P11. Esimerkkipelaaja: Mico Inget. Komeetta: Dhani Kronvall. Kauden pelaaja: Elsa Oras.

P13. Esimerkkipelaaja: Jonathan Nyman. Komeetta: Rasmus Sevelius. Kauden pelaaja: Elias Laakkonen.

P15. Esimerkkipelaaja: Filip Svennas. Komeetta: Linus Henrickson. Kauden pelaaja: Arttu Salo.

P17. Esimerkkipelaaja: Ludde Sihvonen. Komeetta: Iiro Haapanen. Kauden pelaaja: Niklas Tallqvist.

P21. Esimerkkipelaaja: Aapo Pursio. Komeetta: Oskar Volanen. Kauden pelaaja: Isak Skog.

Suomi-sarja. Esimerkkipelaaja: Tuomo Partanen. Komeetta: Tomi Gröhn. Kauden pelaaja: Joel Niittyvuopio.

Tytöt ja Naiset. Esimerkkipelaaja: Linda Rintala. Komeetta: Saga Sonntag. Kauden pelaaja: Mindi Nuutti.

Edustus. Esimerkkipelaaja: Andreas Lindfors. Komeetta: Rasmus Kettunen. Kauden pelaaja: Raul Karlqvist. Vuoden jääpallovalmentaja:

Antti ”Paavi” Parviainen, Patrik Hänninen ja Magnus Gustafsson.

Vuoden Klubimestari: JohannaPeltokangas/Simo Oras.

Vuoden Akilles Bandy talkootyöt: Tom Ingelin, Sami Grek ja Tom Sahlberg.

Vuoden taustavaikuttaja: Tom Liljendal.

Korjattu12.4. kello 17.12. nimeksi Johanna Peltokangas eikä Anu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.