Hunters saa vastaansa Heinolan Peliitat

Nousu Mestikseen toisi paljon lisävaatimuksia seuralle.

Hunters on saanut hyvää kannustusta ja yrittää nyt nousua Mestikseen. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Suomi-sarjan mestaruus ratkesi Kajaanin Hokin eduksi. Joukkue eteni Mestis-karsintoihin voittamalla Forssan Palloseuran. Runkosarjavaiheen ylivoimainen ykkönen Hokki sai pelata viisi peliä FPS:n kanssa. Hokin voittoa ja paikkaa Mestis-karsintoihin seurasi 1208 katsojaa.

Ensimmäistä kertaa Mestis-karsintoihin kaveriksi tulee siis Hunters. Huntersin kovan kevätkunnon sai tuntea Kiekko-Espoo.

Suomi-sarjassa ei tänäkään vuonna pelattu erillistä sarjan finaalia. Hokki voitti Suomi-sarjan mestaruuden edettyään Mestis-karsintoihin paremmalta runkosarjasijoitukselta kuin Hunters.

Mestis-karsinnoissa Hokki saa vastaan Mestiksen runkosarjan viimeiseksi sijoittuneen Kooveen.

Hunters haastaa Mestiksen runkosarjassa sijalle 11 päätyneen Heinolan Peliitat. Otteluparit ratkeavat neljästä voitosta.

Peliittojen riveissä pelaavat Hunters-taustaiset Reno Goodwin ja Henri Ruotsalainen. Porvoolaislähtöisellä Ruotsalaisella on menossa Heinolassa jo viides kausi. Goodwin kävi tällä kaudella pelaamassa kaksi peliä lainalla Huntersissa.

Tulevana lauantaina on ensimmäinen ottelu Heinolassa. Ensimmäinen Huntersin kotipeli on tiistaina kello 18.30.

Huntersin Markku Välimäki sanoo, että seura on täysin valmiina ja nousua lähdetään yrittämään. Seuran organisaatio tekee jo nyt kuumeisesti tulevien kotipelien järjestelyitä.

– Nyt aika paljon ja erilaisia järjestelyjä, kun nyt edetään Mestis-säännöillä. Esimerkiksi pelin tilastointiin pitää saada lisää tekijöitä. Kaikki mahdollinen tilastoidaan ja siihen meille tulee koulutetut henkilöt muualta. Ottelun kuvaukseen tulee muutos, sillä se tulee Elisalta ei Ruudulta, kuin Suomi-sarjassa. Kaikenlaista erilaista uutta tulee monia muitakin asioita.

Pelissä suurin ero on se, että kaukalossa viilettää neljä erotuomaria. Koska videojärjestelmää ei Kokonniemen jäähallissa ole, niin otteluun tulee vielä maalituomarit molempiin päihin.

Kaksi koppia pitää olla joukkuetta kohti ja 2,5 tuntia ennen peliä niiden pitää olla joukkueiden käytössä.

Mestis vaatisi jäähalliin videotaulun.

– Ahdasta tulee halliin se on aivan varma, Mestis on aivan toinen maailma, Välimäki kertoo.

Nousu Mestikseen vaatisi jäähalliin ison videotaulun, jossa kuvaa tulee koko ajan pelistä. Maalikamerajärjestelmä pitää laittaa hallin kattoon ja se on kasvava kustannus. Istumapaikat pitää numeroida ja mielellään kuppipenkit jokaiselle katsojalle.

– Mestis on Suomen Jääkiekkoliiton korkein sarja, niin siksi pitää olla kaikkea muuta palvelua tarjota. Liiga on oma yhtiönsä. Mestiksessä on kaudella 25 kotipeliä, sekin määrä kasvaisi. Toimihenkilöiden määräkin kasvaa taas radikaalisti, joka peliin.

– Merkittäviä lisäkustannuksia olisi luvassa, jos nousu Mestikseen onnistuisi, Välimäki miettii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.