Amanda Liljendal voitti SM-kultaa ottelussa

Amanda Liljendal voitti moniottelun SM-kultaa ennätystuloksellaan. Toni Liljendal

Timo Pasanen

Porvoo | Nuorten naisten yleisurheilun seitsenotteluissa saatiin odotettuja mestareita Kempeleessä. Akilleen Amanda Liljendal voitti 22-vuotiaiden kultaa. HIFK:n Sanni Pajasmaa vei 19- ja Johanna Kylmänen 17-vuotiaiden kultaa. Amandan valmentajat Mika Vakkuri ja Stefan Tallqvist olivat luonnollisesti tyytyväisiä suojattinsa kisaan. Ennätyssarjaan mahtui yksi uusi ennätys pituudessa ja viisi lajivoittoa.

Liljendal voitti kullan ylivoimaisella erolla ja omat uudet ennätyspisteet lämmittivät vaikean alkukauden jälkeen mieltä. Ennätyspisteet 5104 on myös Akilleen uusi seuraennätys. Reilun 342 pisteen erolla voittanut porvoolainen jätti taakseen muut mitalistit Nurmijärven Yleisurheilun Maria Kytölän ja 4473 pistettä otelleen Joensuun Katajan Jessica Miettisen. Avauspäivän jälkeen johtaneen Viipurin Urheilijoiden Martta Rautalan kohtalona oli jäädä ilman tulosta toisen kilpailupäivän aloittaneessa pituudessa.

– Kisa alkoi hieman vaisusti, kun sadan metrin aitapyrähdys meni aikaan 15,66 ja korkeudessa 154. Hän kuitenkin näytti voimansa ottelijana ja keräsi ajatuksensa ja keskittyi huolella loppukisaan. Amanda nappasi lajivoiton kaikkiaan viidestä peräkkäisestä lajista, Tallqvist sanoo.

Henkilökohtainen ja seuran ennätys tuli Liljendalille pituudesta tuloksella 5,68 ja kauden paras aikansa 200 metriltä ja 800 metriltä

– Kuulaan ja keihääseen olen myös tyytyväinen. Voitto ja ennätyspisteet maistuvat kyllä hyvältä, kun ajattelee myöhäistä kauteen valmistautumista toipumisen jälkeen. Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen ja erityisesti pituudessa onnistuin loistavasti. Juoksu kulki hyvin molemmilla matkoilla ja oli hyvin voimaa vielä kasisatasella. Tämä oli minun kauden viimeinen kilpailu, joten hyvä päätös tuli lopulta tälle kaudelle, Liljendal sanoo.

Tulos, 5104: 100m aidat: 15,66 (+0,9), korkeus: 154, kuula: 12,75, 200m 25,59 (-0,2), pituus: 5,68 (+0,5), keihäs: 43,08, 800m: 2.32,75.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ravintolat ja kahvilat valmistautuivat H-hetkeen – pöytien välillä on nyt tilaa
 2. Sivullinen pelasti vedenvaraan joutuneen iäkkään pariskunnan Tirmon saaristossa
 3. Kaupunki maksaa väestönsuojan vuoksi noin 300 000 euroa – linja-autoaseman purkupäätös tehty
 4. Mielipidekirjoitus: Ensin päätös, sitten rahat
 5. Porvoolaisen palvelukodin työntekijällä koronatartunta – asukkaat ja henkilökunta testataan
 6. Katso video: Linnankosken lukiossa ylioppilasjuhla vedettiin läpi virtuaalisesti
 7. Koulussa koronavirusaltistus Mäntsälässä – oppilaita karanteeniin
 8. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 9. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 10. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 11. Meribiologi Anna Soirinsuo selvitti, millaista muoviroskaa on hautautunut Sondbyn rantahiekkaan
 12. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 13. Mestarit pääsevät kokoontumaan ja jäälle liukumaan – Akilles satsaa juniorityön kehittämiseen ja harrastajamäärien kasvuun
 14. Päättäjäisviikonloppuna riehakasta – ilotulitteita ammuttiin, poliisi valvoi myös dronen avulla
 15. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.