Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marko Nikko sai MM-siluetit hyvin kaatumaan

SIPOO | Ampumaurheilun erikoisseura Sibbo Skyttegille järjestää Sipoossa siluettiammunnan MM-kilpailut. Suomen Marko Nikko on odotetusti ollut kahtena ensimmäisenä päivänä suomalaisten kärkinimi. MM-kilpailuissa edettiin alkupäivät pitkän matkan kiväärilajeissa.

Nikko oli ison metsästyskiväärin kilpailussa hopealla Ranskan Sylvain Kaletan jälkeen.

Ison siluettikiväärin kilpailussa Nikko otti niin ikään hopeaa, samoin ison kiväärin yhteiskilpailussa. Molemmissa Nikon edellä oli Kaleta.

– Helle on kuin jossain etelän maissa, se syö miestä ja vaikuttaa ampumiseen. Poikkeuksellisen kuuma keli nostaa jo patruunoissakin painetta. Tulokset eivät olleet parhaat mahdolliset, ehkä tämä keli teki. Muuten erinomaiset kisat, Nikko mietiskeli kotikisoistaan.

Suomi voitti ison kiväärin joukkuekilpailun ennen Ranskaa. Suomen joukkueessa ampuivat Nikon lisäksi Kimmo Iivonen ja Niklas Lindberg.

– Meillä oli tasainen suoritus ja koko joukkue ampui hyvin. Olimme edellä jo ensimmäisen päivän jälkeen ja pidimme asemamme hyvin. Kultaan vaadittiin jokaiselta hyvä suoritus ja se riitti kultaan, Lindberg mietti.

– Keli oli kyllä kuuma, mutta saatiin joukkueena kaikki hyvä tulos, hyvä alku kisoille, Iivonen sanoi.

Nikko oli hieman harmissaan omista henkilökohtaisista suorituksista.

– Tulokset menivät kyllä alakanttiin. Kun ajattelee, että radat ja paikka ovat tutut ja vielä kotikisat, niin siinä mielessä olen hieman pettynyt. Olimme tasainen joukkue, niin se toi meille hienon voiton, Nikko mietti.

Nikolla on voitettuna jo kaikkiaan 19 MM-kultaa ja tasaluvun metsästys jatkuu pienoiskiväärillä.