Mia Karjalainen teki sopimuksen Ruotsin Superliigaan

PSS:n kapteeni Mia Karjalainen vaihtaa Ruotsiin pelaamaan. Pixbo Wallenstam

Timo Pasanen

Porvoo | Ruotsin salibandyn naisten pääsarja saa ensi kaudeksi lisää porvoolaisväriä. Porvoon Salibandyseuran naisten liigajoukkueen kapteeni Mia Karjalainen vaihtaa nimittäin seuraa.

Karjalainen on tehnyt sopimuksen Ruotsin Superliigan pronssia viime kaudella voittaneen Pixbo Wallenstamin kanssa.

– Ajatus pelata Ruotsissa tuli mieleeni kauden aikana. Ruotsin pääsarja on sellainen, jossa en ole pelannut. Haluan nähdä vielä sen, että miten kehityn pelaajana kovassa sarjassa, maailman parhaassa liigassa. Nämä ovat niitä viimeisiä hetkiä katsoa, tämän ennen kuin laitan mailan naulaan.

Puolustajana viihtyvä Karjalainen on ehdottomasti kuulunut kotimaan naisten liigaeliittiin.

– Unelma käy nyt toteen ja oli juuri sopiva hetki tehdä tämä siirto Ruotsiin. Muutan loppukesästä Göteborgiin ja harjoittelen kesän PSS:n naisten kanssa. Sain luvan harjoitella heidän kanssaan, se on hieno asia, Karjalainen sanoo

Karjalainenon pelannut aiemmin ulkomailla, Piranha Churin joukkueessa Sveitsin naisten pääsarjassa.

– On helppo lähteä, kun Pixbon suunnalta olivat kiinnostuneita saamaan minut. Toinen vaihtoehto oli jäädä pelaamaan Porvooseen PSS:n riveihin. Päätös oli todella vaikea, kun pitää vaihtaa maata ja seuraa. Olen viihtynyt PSS:n ryhmässä hyvin.

Ruotsin sarja verrattuna Suomen ja Sveitsin liigaa on Karjalaisen mielikuvissa kovatasoisempi.

Karjalainen tietää, että ainakin liigapelejä tulee Ruotsin sarjassa määrällisesti enemmän.

– Tulee varmasti paljon kovia pelejä Ruotsissa, kun tasokkaita pelaajia on enemmän. Suomessa ja Sveitsissä liigajoukkueiden tasoerot ovat suurehkot. Odotan superliigan olevan tasainen ja paljon enemmän tasaisia otteluita.

Pixbon joukkueessa pelaa myös Suomen maajoukkueen Laura Manninen. Lisäksi göteborgilaisjoukkue saa uuden maalivahdin. Sveitsiläinen maalivahti Lara Heini liittyy Pixbon joukkueeseen. Heini on Karjalaisen vanha joukkuekaveri Piranha Churin joukkueesta.

– Tulee olemaan erittäin hauskaa, että Lara tulee myös pelaamaan Ruotsiin. Ystävystyimme jo Sveitsin aikoina, joten siitä tulee hauskaa.

Karjalainen suunnittelee opiskelevansa ainakin aluksi ja viimeistelee omia opintojaan pelaamisen ohella.

– Katsotaan sitten jatkossa miten edetään. Saan nyt ainakin aluksi keskittyä pelaamiseen ja uusien kuvioiden oppimiseen.

Maaotteluita Karjalaisella on 91 ja hän on pelannut maajoukkueessa pakkiparina porvoolaislähtöisen My Kippilän kanssa. Kippilä pelaa Ruotsin superliigassa KAIS Moran joukkueessa.

– Onhan se erilaista pelata vastakkain, mutta uskon siitä tulevan hauska kokemus, Karjalainen naurahtaa.

Muutama vuosi sitten Karjalainen oli pitkään loukkaantunut ja mietti jopa uran jatkumista.

– Siinä mielessä on ollut pari hienoa kautta, että olen pystynyt pelaamaan huipputasolla. Olen todella onnellinen, että pääsen Ruotsiin pelaamaan, Karjalainen sanoo suoraan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.