Marko Niemi palaa Akilleen käsipallossa penkin taakse

Akilleen käsipallomiesten uusi valmentaja on Marko Niemi. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Vuonna 2011 Akilleen käsipallon edustusjoukkue teki ensimmäisessä divisioonassa selvää jälkeä. Silloinen valmentaja Marko Niemi johti joukkueensa SM-sarjaan loistavien otteiden jälkeen. Niemi valmensi vielä seuraavan pääsarjakaudenkin ja Akilles säilytti paikkansa.

Akilles on ollut Niemen perässä noiden kausien jälkeen useastikin, mutta aika ei ole ollut Niemen paluulle valmentamiseen kypsä.

Nyt Marko Niemi sanoi kyllä Akilleen kosiskeluun ja edustusjoukkue pelaa seuraavan kauden divarissa Niemen johdolla.

– Näin pääsi käymään, että lupauduin valmentajaksi edustukseen. Kymmenen vuotta sitten tein sen edellisen kerran, joten ihan mielelläni lähden apuun. Akilleella on ensi kaudella kokeneita ja nuoria sopivasti, niin uskon hyvään kauteen. Olen valmentajana sellainen, että perusasiat pitää olla kunnossa ja kuntopohjan pitää kestää kauden ajan. Ensi viikolla saadaan treenit käyntiin, niin katsotaan sitten kokonpanoa tarkemmin, Niemi sanoo.

Niemi johti Akilleen joukkuetta aikoinaan myös pelaajana. Hän on seuran pistetilastoissa edelleen korkealla, joten kokemusta pelihommista on riittämiin.

Viimeisinä vuosina Marko Niemi on seurannut enimmäkseen naisten käsipalloa erittäin läheltä. Tytär Roosa Niemi pelasi HIFK:n liigajoukkueen maalivahtina ja isä on ollut tukija ja kuski.

– Roosan ehdoilla on menty monta vuotta, ja nyt on kiva palata valmennushommiin. Haalarit päälle ja täysillä hommiin. Linnamäellä on 103 porrasta, joten ne tulevat tutuiksi, Niemi naurahtaa.

Akilleen käsipallojaoston puheenjohtaja Andreas Frejborg on tyytyväinen, että edustusjoukkue sai tutun käskyttäjän.

– Niemi on todella kova valmentaja ja haluaa olla innolla mukana. 20 miestä on ollut harjoituksissa mukana. Näyttää aika hyvältä, että pelaajia on riittämiin ja Niemen mukaan saanti on herättänyt mielenkiintoa jopa paluumuuttajissa. Tavoitteena olisi nostaa miesten edustusjoukkue SM-liigaan. Teemme kaikesta ammattimaisempaa ja tavoite ei ole nousta heti. Kaikki mitä tehdään niin se tähtää liigaan. Talous, oma laaja junioritoiminta kuntoon, niin ollaan hyvällä tiellä.

Lisenssipelaajia seura kaipaa toki lisää.

– Erinomaisen tyytyväisiä ollaan Niemen päätökseen, Frejborg sanoo.

– Lähdetään tosissaan divariin ensi kaudella ja katsotaan tulosta sitten. Liiganoususta on puhuttu ja siinä on hyvä tulevaisuuden haaste koko organisaatiolle, Niemi näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 3. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 4. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 8. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 9. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 10. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 11. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 12. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 13. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 14. Näköislehdessä tänään: Johanna Hurtig kyseenalaisti vanhoillislestadiolaiset opit – se tiesi lähtöä liikkeestä
 15. Porvoossa avautuvat kesäkuun alusta uimarannat, Kompassi, museot, galleriat – ja vessat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.