Emil Fedorov teki sopimuksen Ruotsiin

Emil Fedorov pelaa ensi kaudella Ruotsin pääsarjassa Vetlandassa. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Jääpallon SM-kultaa Lappeenrannan Veiterässä kahtena vuonna peräkkäin voittanut Emil Fedorov on tehnyt pelaajasopimuksen Ruotsiin. Akilleen kasvatti Fedorov pelaa tulevalla kaudella Vetlandassa paikallisen BK:n riveissä. Porvoolaislähtöinen Fedorov on kirjoittanut seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Fedorov on syntynyt vuonna 1996 ja haluaa tosissaan panostaa jääpalloon. Hän vaihtoi jääpalloon viisi vuotta sitten ja on ollut kolme kertaa peräkkäin suomen liigafinaalissa. Fedorov on erittäin mielissään mahdollisuudesta päästä kovaan Ruotsin sarjaan.

– Olen päättänyt jo vuosia sitten, että haluan yrittää kovaan sarjaan. Ruotsin sarja on myös tasainen ja luvassa on kovia pelejä. Uskon, että tämä edistää taas omaa kehitystä ja olen siitä erittäin onnellinen, Fedorov näkee.

Veiterän Fedorov teki tämän vuoden Suomen liigafinaalissa kaksi maalia Kamppareita vastaan. Hyvät pelit poikivat sen, että Vetlanda otti yhteyttä Fedoroviin.

– Vetlanda tuntuu hyvältä valinnalta, sillä seurakaveri Eetu Peuhkuri teki myös sopimuksen VBK:n kanssa. Näin molemmilla on jo tuttu kaveri seurassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.