Armend Latifi jatkaa ammattilaisnyrkkeilyn uraansa

Harjoituksissa Armend Latifi lyö ja valmentaja Kalle Helenius ottaa iskun vastaan hanskallaan. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Nuori A-juniori-ikäinen nyrkkeilijä Armend Latifi voitti SM-mitalin pari vuotta sitten. Porvoolainen ei kuitenkaan jatkanut amatööriuraa, vaan siirtyi paidattominen joukkoon ammattilaiseksi. Reilu vuosi sitten Latifi otteli ensimmäisen ammattilaisottelun Ahvenanmaalla.

Tuolloin Latifi voitti pisteillä kokeneen saksalaisen Mazen Girken neljän erän ottelussa.

– Kaikki tuntui hyvältä tuolloin, mutta en ollut henkisesti valmis etenemään urallani. Valmentajan Kalle Heleniuksen kanssa ei jatkettu yhdessä ja lopetin nyrkkeilyn. Isoveli ja esikuvani Fitim Latifi lopetti myös ammattilaisuransa, niin siinä tapahtui monta asiaa, Armend miettii nyt.

Latifin Kosovosta tulleen veljessarjan harrastuksiin nyrkkeily on kuulunut aina.

Nyt Armend Latifi on päättänyt jatkaa ammattilaisnyrkkeilyn parissa. Vuonna 1997 syntynyt nuorukainen otti yhteyttä Kalle Heleniukseen ja parivaljakko sopi erimielisyydet ja päätti jatkaa yhteistyötä.

– Olen iloinen, että Armend haluaa jatkaa uraansa, sillä hän on lahjakas nyrkkeilijä. Hän sparrasi jo nuorena isoveljien kanssa ja oppi lajin niksit. Armend on todella hyvässä fyysisessä kunnossa ja haluaa takaisin kehään, Se on koko homman juju, halu, Helenius miettii.

– Kalle on ainoa valmentaja, johon luotan täydellisesti. Harjoituksissa kemiat sopivat yhteen ja nyt ymmärrän hänen sanomansa. Olen kasvanut henkisesti ja nautin taas tästä kovasta harjoittelusta. Haluan todella nousta ammattilaiskehään.

Armend Latifi miettii 76,9 kilogramman sarjaa, jossa ottelevat kotimaan tutut nimet Dayron Lester ja Niklas Räsänen. Latifin koko harjoittelusta ja olemuksesta näkee, että haastaja on tosissaan liikkeellä.

– Ammattilaisilla iskut pitää olla painavia ja osua paremmin, pitää horjuttaa vastustajaa. Amatöörit keräävät pisteitä osumilla ja paksummat hanskat eivät ehkä anna mahdollisuutta tyrmäyksiin. Haluan ehdottomasti ammattilaiskehään, juuri sen taistelun takia, Armend näkee.

Armend työskentelee perheen omistamassa ruokaravintolassa Smiley’s Dönerissä ja voi näin sovittaa harjoittelunsa hyvin töiden kanssa.

Kevätkummussa Ville Aallon omistamassa Very Black Cornerissa on taas loistavat mahdollisuudet harjoitella.

– Salilla on hyvä nyrkkeilykehä ja riittävät välineet fysiikan rakentamiseen. Pyrin sellaiseen kymmeneen treenikertaan viikossa. On ollut todella mukava vetää taas nyrkkeilyhanskat käteen. Tavoite on olla Suomen ykkönen ylemmässä keskisarjassa, Armend sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 3. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 4. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 8. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 9. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 10. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 11. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 12. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 13. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 14. Näköislehdessä tänään: Johanna Hurtig kyseenalaisti vanhoillislestadiolaiset opit – se tiesi lähtöä liikkeestä
 15. Porvoossa avautuvat kesäkuun alusta uimarannat, Kompassi, museot, galleriat – ja vessat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.