Jolkkonen ja Svahn suosikkeja Kulloossa

Matilda Svahn on mielenkiintoinen seurattava kauden ensimmäisessä kotimaan kilpailussa. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Kullo Golf avasi kenttänsä torstaina ja jo heti viikonloppuna kentällä ovat tärkeät kilpailut. Kotimaan nuorten pelaajien kerma pelaa kauden avauskilpailunsa Porvoossa. Golfin Finnish Junior Tour Invitational on kutsukilpailu missä pelaavat Suomen ja naapurimaiden parhaat juniorit (alle 21v). Organisaattorina toimii Suomen Golfliitto, mutta käytännön järjestelyistä vastaa Kullo Golf. Lauantaina kello 8 lähtee ensimmäinen ryhmä liikkeelle ja siitä käynnistyy kotimainen junnujen kisakausi.

– Kenttä on talvehtinut ihan hyvin ja meille sopii ihan hyvin, että kenttä viritetään heti avauksessa jo kisakuntoon. Kulloo on hyvä kisa-areena ja odotettavissa on pitkä kesä. Kisassa on mukana 78 pelaajaa ja lauantaina heillä on edessä kaksi kierrosta, Olemme perinteisesti olleet keväällä auki jo hyvissä ajoin, joten tämä on tuttua meille, Kullo Golfin toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissinen sanoo.

Kulloossa mainetta pitävät yllä seuran omat pelaajat porvoolainen Jonatan Jolkkonen ja sipoolainen Alex Hietala. Lisäksi porvoolainen Virvik golfin Matilda Svahn starttaa mukaan kisaan.

Kaikki kolme nuorta voidaan luokitella ennakkosuosikeiksi. Maajoukkueen vakiokasvot ovat harjoitelleet hyvin ja leireilleet ulkomailla talven aikana.

– Tämä kotikisa on minulle kauden avauskisa, joten vähän on arvoitus miten lähtee. Armeijassa vietin viime talven, mutta sain kyllä hyvin treenata valtion leivissä. Kolme leiriäkin pääsin pitämään. Tavoite on toki päästä heti kärkeen ja voittaa kilpailu. Juniorikisat eivät oikein kuulu jatkossa kalenteriini, mutta kotikisaan lähden mielelläni. Pelaan kotimaan pääsarjan kiertuetta ja muutaman Nordic leaguen ammattilaiskilpailun. Amatöörin kirjoissa ollaan vielä, hän sanoo.

– On mukava päästä avaamaan kausi juuri kotimaisemissa, Matilda mietti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.