Video: Oulu riehaantui mestaruudesta, harmaapartainen iki-Kärppä tuli torille ja Leijona-luotsi tunnusti väriä

Sport Content

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki valmensi Oulun Kärpät Suomen mestaruuteen 2014 ja 2015. Hän olikin iloinen, kun Kärpät voitti Suomen mestaruuden 2018. Mestaruus ratkesi samaan aikaan, kun Leijonat pelasi Venäjää vastaan.

Kärpissä on Marjamäelle monta tuttua pelaajaa. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner toimii Marjamäen apuvalmentajana A-maajoukkueessa.

– Tosi iloinen Mannerin Mikon ja Kukkosen Lassen ja muiden puolesta. Kaksi hienoa joukkuetta kohtasi finaalissa. Mutta kyllä mä ylpeä olen. Siinä paistoi se aitous, rehellisyys ja urheilu, Marjamäki sanoi.

Marjamäki myönsi, että hänen sydämensä sykkii Kärpille.

– Hyvältä tuntui tietenkin. Ei tässä kenenkään puolella oltu, mutta sen verran on Kärppä–sydäntä jäänyt. Heillä oli vaikea viime kausi ja takaisin tultiin heti mestariksi.

Marjamäki muistutti pienistä marginaaleista. Tappara taipui Kärpille ratkaisevassa finaalissa 0–1.

– Varmaan kaksi parasta joukkuetta oli vastakkain. Yleensähän ne on maalin pelejä.

Kärppien mestaruus aloitti välittömän juhlinnan Oulussa, jossa fanit kerääntyivät autoilla kaduille sekä huutamaan kannustushuutoja Oulun torille. Alla olevalla videolla näkyy nuorten fanien riehakas tunnelma. Mukana tunnelmassa oli myös rauhallinen vanhempi herrasmies, varsinainen iki-Kärppä.