Rasmus Heljanko ratkaisi B-nuorten SM-kullan

Jääkiekon SM-kultaa voittanut Rasmus Heljanko palkittiin myös koko B:n SM-sarjan herrasmiespelaajana. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Askola | Kohtelias nuori kättelee jämäkästi ja muistuttaa kovasti veljeään. Askolalainen Rasmus Heljanko voitti jääkiekossa Helsingin IFK:n B-nuorissa jääkiekon Suomen mestaruuden. 18-vuotias Heljanko saa osakseen paljon katseita jääkiekon parissa juuri näkönsä vuoksi. Yksi syy on se, että Rasmuksen isoveli Christian Heljanko on Tapparan liigajoukkueen toinen maalivahdeista.

–Osaavat kyllä yhdistää, sen verran samaa näköä on, Rasmus naurahtaa.

Siihen ne yhtäläisyydet jäävätkin, sillä Rasmus Heljanko pelaa keskushyökkääjänä ja on hyvä luistelija sekä kiekon kanssa erittäin taitava. B-junioreiden SM-kulta ratkesi nimittäin juuri Heljangon jäätävään ratkaisuun. Rasmus Heljanko viimeisteli voittomaalin finaalissa pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Yleisö odotti jo jatkoaikaa, mutta Heljanko ratkaisi varmasti.

–Ajassa 57.56 sain tehtyä läpiajon päätteksi ratkaisun, kun ujutin rystyltä kiekon veskarin längistä sisään. Ajattelin, että teen maalin ja tällä kertaa onnistuin. Tiesin heti minkä ratkaisun teen. Täytyy sanoa, että on kiva päättää kausi noihin mestaruustunnelmiin.

Rasmus pelasi kauden aikana myös kolme peliä HIFK:n A-nuorissa (2+1), joista yhden pudotuspeleissä.

–Nostivat mukaan vanhempiin junnuihin ja sain sieltä käteen SM-pronssin. Se oli nyt sellainen nopea visiitti, mutta hyvä sellainen.

Askolalainen nuorempi Heljanko valittiin kauden päätteeksi koko B-juniorisarjan herrasmiespelaajaksi. Hän sai kauden aikana vain kolme jäähyä.

Rasmus sanoo, että tulevalla kaudella osoitteena on HIFK:n A-juniorit.

–Menen ensin pieneen jalkaleikkaukseen ja kolmen kuukauden päästä olen taas täydessä iskussa. Kesä menee omatoimisesti treenatessa ja jalkaa kuntouttaessa. Saan joukkueelta minulle räätälöidyn ohjelman. Lähden kyllä nälkäisenä tulevaan kauteen, kun pelit ovat menneet hyvin. Tavoite on päästä tulevaisuudessa pelaamaan miesten liigaa, joten sitä kohti edetään.

Rasmus Heljanko käy Mäkelänrinteen urheilulukiota, jossa riittävä harjoittelun määrä taataan kaikille opiskelijoille.

–Taisi tulla yli viidenkymmenen pelin kausi, joten on saanut pelata ihan riittävästi. Lukiossa meillä on aamuharjoituksia, tunnin jää kolme kertaa viikossa. Sitten oli joukkueen kanssa iltaisin kuusi tapahtumaa viikossa.

Huntersin jääkiekkokoulusta ponnahtaneet Heljangon veljekset pelasivat nuorena pihapelejä.

–Lapsuudessa mailla oli kädessä koko ajan, Rasmus sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.