Mailapelien taitureille on tarjolla hyvää valmennusta

Mailapelit kiinnostivat koululaisia ja tenniksessä pallon hallinta vaati keskittymistä. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoo | Taitavia nuoria ja iloisia ilmeitä nähtiin Kokonniemen Tennishallilla.

Yli 200 alakoululaista kävi Porvoon Mailapeliseuran eli PompS:n ja Squashliiton järjestämässä mailapelitilaisuudessa. Pääkoordinaattorina toimi Mailapeliliitto, mutta Porvooseen tuli loistava kattaus eri lajien osaavia ammattilaisia. Mukana ohjaamassa olivat ihmiset Squash-, Tennis-, Sulkapallo- ja Pöytätennisliitosta.

Toki paikalla ohjaamassa oli myös paikallisten seurojen ohjaajia. Porvoolainen Kai Stör kertoo, että PompS on squashin erikoisseura, mutta on perustettu myös kaikille mailapelien ystäville. Hän mainitsee, että Porvoossa on kuitenkin hyvät erikoisseurat pöytätenniksessä, tenniksessä ja sulkapallossa.

–Idea lähti järjestää toimintaa, kun squahin seuraa ei ole Porvoossa lainkaan. Kun olemme pelanneet myös muitakin lajeja, niin halusimme luoda toimivan yhteisön. Saataisiin tänne yksilölajeillekin lisää toimintaa, haastamaan joukkuelajeja.

–Jos ajatellaan pelitiloja, niin Porvoossa on keskeisellä paikalla hyvät tilat squashille. Tenniskeskuksessa on kolme hyvää squashkenttää, joten puitteet on siinä mielessä hyvät. Keskuksen kanssa olemme keskustelleet asiasta, että kentät katsotaan hyvään kuntoon.

Stör on todella toiveikas, että saavat hyvin käyntiin toiminnan.

–Tavoitteenamme on liikuttaa ihmisiä erilaisten mailapelien keinoin, paikallisten seurojen yhteistyöllä. Aiomme vahvasti panostaa junioritoimintaan sekä kurssittaa aikuisia että aikuisryhmiä.

Squashliiton kanssa yhteistyössä järjestämä mailapelipäivä saa jatkoa syksyllä järjestettävän perheiden mailapelipäivien muodossa.

–Myös opettajille on suunnitteilla oma mailapelin-koulutuspäivä. Mailapelin-tapahtumissa vetovastuu on mailapeliliitolla. Perusidea on se, että opettajat saavat perusasioista tietoa, niin voivat ehkä opettaa oppilaille mailapelejä. Tutustutaan Squashin perusteisiin sitten syksyllä oman väen kesken ja silloin voivat kaikki kiinnostuneet tulla kokeilemaan lajia.

Harjoitukset sisältävät monipuolisesti lämmittelyleikkejä, tekniikkaharjoitteita ja peliharjoittelua.

–Squahin vuoroja aiotaan kyllä jatkaa koko kesän ajan. Haluaisimme junioreita nyt aloittamaan squashia. Tällä hetkellä olemme aloittamassa harjoitusvuoroja junnuille.

Mailapelit ovat hyviä kaikille harrastajille.

–Nämä neljä lajia sopivat hyvin kaikkien lajien eksperteille. Mailapeleillä voi täyttää hyvin kuntopyramidia sillä tekee hyvää kaikille treenata muitakin lajeja. Halutaan antaa uusia tuulia harrastajille.

Erikoisseurat

Squash - PompS, Porvoon mailapeliseura.

Tennis - BTK , Borgå Tennnisklubb.

Sulkapallo - BCB , Badminton Club Backhands.

Pöytätennis - Maraton.

PompS on tuore squashiin erikoistunut mailapeliseura.

Squashin juniorivuorot käynnistyvät 22.4. kello 11-12.30 Kokonniemen tennishallilla.

Perheiden Squashpelipäivä toukokuulle 6.5.

Ilmoittautumiset tapahtuvat alussa pääosin Facebook sivujen kautta ( tapahtumat) tai tapahtumapaikalla.

https://www.facebook.com/Porvoon-Mailapeliseura

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.