Robert Heleniuksella mystinen keuhkosairaus

Robert Helenius on sparrannut Ahvenanmaalla ja odottaa innolla seuraavaa ottelua. Helenius Team

Marko Enberg

PORVOO | Nyrkkeilyn raskaan sarjan ammattilainen Robert Helenius löysi viimein syyn yli vuoden kestäneeseen jatkuvaan väsymykseensä.

–Minulta löytyi twar-keuhkosairaus, joka on päättänyt monen huippu-urheilijan uran. Jos se pääsee etenemään sydämeen, niin se voi olla hengenvaarallinen. Onneksi se löytyi tässä vaiheessa, Ahvenanmaalta tavoitettu Robert Helenius sanoo.

–Yli vuoden ajan tuntui, että olen koko ajan väsynyt ja kunto loppuu kesken. Välillä halusin kesken treenienkin nukkumaan. Mietin, että olenko tullut vanhaksi vai mikä oikein vaivaa, Helenius vitsailee.

–Viimein yksi lääkäri sanoi, että nyt tutkitaan verikokeesi vieläkin tarkemmin ja selvitetään myös tämä vaihtoehto. En ollut kuullutkaan twarista, mutta nyt tunnen taudin. Esimerkiksi Gunde Svan joutui lopettamaan tämän takia.

–Sain kolmen viikon antibioottikuurin, jonka pitäisi tehota tautiin. Tuo kuuri on jo takana. Olen menossa uusiin verikokeisiin, joissa selvitetään, onko tauti lähtenyt.

Heleniuksen mukaan olo on tuntunut harjoituksissa huomattavasti paremmalta.

–Fiilis on harjoituksissa paljon parempi, enkä enää väsy samalla tavalla. Sparraan parhaillaan Ahvenanmaalla yhden islantilaisen ja yhden valkovenäläisen nyrkkeilijän kanssa. Islantilainen on nouseva stara, joka on suurin piirtein yhtä pitkä kuin minäkin. Valkovenäläinen taas tulee koko ajan kovaa päälle ja hän on kovakuntoinen. Nämä valmistavat minua Rakveren matsiin.

Helenius kohtaa Rakveressä venäläisen Yury Bykhautsonin.

–Hänestä piti tulla Venäjän seuraava supertähti. Hän on kohdannut urallaan huippuja ja pärjännytkin. Hän on myös Venäjän mestari, joten onhan siinä meriittejä. Häntä ei ole kuuteen vuoteen tyrmätty, Helenius pohtii.

Miten pitkälle askelmerkkejä on tehty eteenpäin?

–Mennään matsi kerrallaan. Viron matsi näyttää suuntaa. Manageri on toki pohtinut jo seuraaviakin matseja, mutta mitään valmista ei vielä ole.

Twar

Keuhkoklamydia on hengitystieinfektio, jonka aiheuttaa Chlamydophila pneumoniae -bakteeri. Bakteeri tunnettiin aiemmin myös nimellä Chlamydia pneumoniae.

Keuhkoklamydian oireita ovat hitaasti alkava ja pitkään jatkuva yskä, lihassäryt ja usein myös keuhkokuume. Tartunta tapahtuu hengitysteitse. Arvioiden mukaan jokainen suomalainen sairastaa pari kertaa elämänsä aikana keuhkoklamydiainfektion. Hoitona käytetään antibiootteja.

Lähde: wikipedia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poikkeusolojen ilmiö: Hurjia ylinopeuksia ja räikeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia
 2. Loviisan kesäravit saatiin vihdoinkin käyntiin – samalla juhlistettiin radan 70-vuotista taivalta juhlalähdöllä
 3. Perussuomalaisten teltta houkutti yleisöä lauantaina – eri puolueiden ehdokaslistoilla on vielä tilaa
 4. Korona kuritti risteilykesää – kotimaanmatkailu pelasti, lapsiperheet ovat rohkeimpia
 5. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 6. Kolumnisti Harri Virtanen ruotii terveydenhuoltoa – "Asiakkaistani osa on yhteiskunnassa kiinni olevia huumeidenkäyttäjiä"
 7. Peltogrilli avautui nyt myös keskustassa
 8. Juornaankylän kesäteatteri leikittelee kuntapolitiikalla – "Näytelmä ei piikittele Askolan kuntaa"
 9. Porvoossa yöpyvien matkailijoiden määrät elpymässä kurjan alkukesän jälkeen
 10. Ilmastonmuutos tuo rankkasateet mukanaan – "On kuitenkin ongelmallista, jos kuukauden sademäärä tulee taivaalta kerralla"
 11. Viihde vieköön -revyy toi kuuluisuuksia Taidetehtaan lavalle
 12. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 13. Askolan kunnanjohtajan valinnasta valitus hallinto-oikeudellekin
 14. Jos koivu olisikin mänty? – taiteilija Jarmo Vellonen tutkii puiden ja muiden identiteettejä
 15. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.