Robert Heleniuksella mystinen keuhkosairaus

Robert Helenius on sparrannut Ahvenanmaalla ja odottaa innolla seuraavaa ottelua. Helenius Team

Marko Enberg

PORVOO | Nyrkkeilyn raskaan sarjan ammattilainen Robert Helenius löysi viimein syyn yli vuoden kestäneeseen jatkuvaan väsymykseensä.

–Minulta löytyi twar-keuhkosairaus, joka on päättänyt monen huippu-urheilijan uran. Jos se pääsee etenemään sydämeen, niin se voi olla hengenvaarallinen. Onneksi se löytyi tässä vaiheessa, Ahvenanmaalta tavoitettu Robert Helenius sanoo.

–Yli vuoden ajan tuntui, että olen koko ajan väsynyt ja kunto loppuu kesken. Välillä halusin kesken treenienkin nukkumaan. Mietin, että olenko tullut vanhaksi vai mikä oikein vaivaa, Helenius vitsailee.

–Viimein yksi lääkäri sanoi, että nyt tutkitaan verikokeesi vieläkin tarkemmin ja selvitetään myös tämä vaihtoehto. En ollut kuullutkaan twarista, mutta nyt tunnen taudin. Esimerkiksi Gunde Svan joutui lopettamaan tämän takia.

–Sain kolmen viikon antibioottikuurin, jonka pitäisi tehota tautiin. Tuo kuuri on jo takana. Olen menossa uusiin verikokeisiin, joissa selvitetään, onko tauti lähtenyt.

Heleniuksen mukaan olo on tuntunut harjoituksissa huomattavasti paremmalta.

–Fiilis on harjoituksissa paljon parempi, enkä enää väsy samalla tavalla. Sparraan parhaillaan Ahvenanmaalla yhden islantilaisen ja yhden valkovenäläisen nyrkkeilijän kanssa. Islantilainen on nouseva stara, joka on suurin piirtein yhtä pitkä kuin minäkin. Valkovenäläinen taas tulee koko ajan kovaa päälle ja hän on kovakuntoinen. Nämä valmistavat minua Rakveren matsiin.

Helenius kohtaa Rakveressä venäläisen Yury Bykhautsonin.

–Hänestä piti tulla Venäjän seuraava supertähti. Hän on kohdannut urallaan huippuja ja pärjännytkin. Hän on myös Venäjän mestari, joten onhan siinä meriittejä. Häntä ei ole kuuteen vuoteen tyrmätty, Helenius pohtii.

Miten pitkälle askelmerkkejä on tehty eteenpäin?

–Mennään matsi kerrallaan. Viron matsi näyttää suuntaa. Manageri on toki pohtinut jo seuraaviakin matseja, mutta mitään valmista ei vielä ole.

Twar

Keuhkoklamydia on hengitystieinfektio, jonka aiheuttaa Chlamydophila pneumoniae -bakteeri. Bakteeri tunnettiin aiemmin myös nimellä Chlamydia pneumoniae.

Keuhkoklamydian oireita ovat hitaasti alkava ja pitkään jatkuva yskä, lihassäryt ja usein myös keuhkokuume. Tartunta tapahtuu hengitysteitse. Arvioiden mukaan jokainen suomalainen sairastaa pari kertaa elämänsä aikana keuhkoklamydiainfektion. Hoitona käytetään antibiootteja.

Lähde: wikipedia

Aiheeseen liittyvää

  1. Robert Helenius elää viimeisellä aallolla
    24.2.2018 5:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut