Äiti seurasi Sebastian Ahon vaikeaa iltaa – ”Ei auta mennä selitysten taakse”

Sport Content

Carolina Hurricanesin suomalaisten pelaamisesta ei tahtonut tulla mitään torstaisessa NHL–ottelussa. New Jersey Devils voitti kotonaan 5–2.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen aloittivat Hurricanesin ykkösketjussa Jordan Staalin kanssa. Devils tukki kolmikon pelin täysin, ja ketju hajotettiin toisessa erässä. Brock McGinn tuli Ahon ja Staalin ketjuun. Teräväinen sai kavereikseen Victor Raskin ja Justin Williamsin.

Iltapuhde oli synkkä varsinkin Aholle. Hän oli kolmesti kentällä, kun Devils heilutti maaliverkkoa.

– Ei ollut omalta osalta paras peli. Vähän epäonnekkaita pomppujakin oli, mutta ei auta mennä selitysten taakse, Aho sanaili Prudential Centerin pukukopissa heti pelin jälkeen.

– Otteluna tämä oli kova, playoff-henkinen taisto. Kova tempo ja kovia kamppailuja. Vastustaja pelasi nopeaa peliä, mutta oli meilläkin omat paikat saada tarvittavat maalit.

Hurricanes on aika ajoin kutsunut pelaajien vanhemmat mukaan pelireissuille. Ahon isä Harri Aho – entinen liigapelaaja ja nykyinen Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja – oli mukana viime kaudella, nyt Newarkiin matkasi perheen äiti.

Hurricanesin tähtipuolustaja Justin Faulk tuumi naama leveässä virneessä, että joukkueen mammanpojat ovat nimenomaan suomalaiset. – ”Sea bass” ja ”Turbo” ovat varmaan edelleenkin mammanpoikia, mutta ehkä jo vähän itsenäisempiä, Faulk veisteli.

Devilsin puolustuksessa Sami Vatanen pelasi jälleen kerran merkittävässä roolissa. Vatanen jäi tehopisteittä, mutta jääaikaa kertyi 21.25 eli toiseksi eniten joukkueessa.

Pasi Tuominen,Newark, New Jersey

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.