Tomi Gröhn siirtyi Botnian päävalmentajaksi – Artur Fedorov ei jatka Botnian valmennuksessa

Timo Pasanen

Jääpallon miesten bandyliigassa viime kaudella viimeiseksi jääneen Helsingin Botnian kausi päättyi runkosarjaan. Helsinkiläisjoukkueessa valmennus laitettiin uusiksi. Botnian uusi päävalmentaja on Tomi Gröhn. Porvoolainen Gröhn tunnetaan vahvasta pelaajataustastaan, mutta myös liigajoukkue Akilleen monivuotisena valmentajana.

Gröhn korvaa toisen porvoolaisen, sillä Artur Fedorov valmensi Botniaa viime kaudella.

Gröhn on ollut muutaman vuoden sivussa päävalmentajan hommista.

– Olen omasta mielestäni katsonut tarpeeksi kauan sivusta pelejä. Virtaa pitäisi olla nyt riittävästi palata valmennushommiin. Botnia on tekemässä uutta tulemista ja siellä on nuoria nousevia pelaajia. Pelaajien kehittäminen ja junioreiden nostaminen harjoitusrinkiin on varmasti tulevan kauden avainasioita, Gröhn sanoo.

Gröhn aikoo ensimmäisenä tutustua pelaajiin haastatteluiden kautta.

– Siitä se sitten lähtee, mutta tässä tilanteessa emme vielä osaa sanoa yhteisistä harjoituksista yhtään mitään. Kaikki on tietysti kokoontumisten osalta auki, joten edetään nyt yksittäisellä tasolla. Treenit alkavat heti, kun siihen on terveyden ehdoilla mahdollisuus.

Pelaajien testaaminen kuuluu toki Gröhnin tapaan saada heistä tietoa.

– Testit ja tulokset kertovat sitten, kuinka harjoitusohjelmat laaditaan. Ohjattu omatoiminen harjoittelu on nyt se ainoa vaihtoehto. Tavoitteena on saada joukkue hyvään iskuun ja kohentaa sarjasijoitusta tulevalla kaudella.

Botnian seurajohtaja Vesa Peräjärvi näkee, että Gröhnillä on hyvin analyyttinen ote joukkueen peluuttamiseen.

– Näkemyksemme joukkueen ja pelitavan eteenpäin viemisestä ovat varsin samansuuntaiset. Tomi ottaa valmennuspestin innostuneesti vastaan, sillä kaksi sivussa vietettyä bandyliigakautta ovat tuoneet paljon ajatuksia ja uutta energiaa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Tomin edustusjoukkueen peräsimeen.

Edustusjoukkueen valmennus on Peräjärven mukaan nyt hyvällä pohjalla ja siitä on hyvä lähteä viemään joukkuetta eteenpäin.

Gröhnin pelaajaura alkoi Botnian E-junioreista jo vuonna 1990. Gröhn pelasi Botniassa junioripolun läpi voittaen junioreissa kultaa E- ja D-junioreissa sekä hopeaa A-junioreissa. Gröhn oli myös voittamassa Botnian kanssa Mini World Cupia ensimmäisenä suomalaisena joukkueena. Edustusjoukkueessa Gröhn pelasi vuodesta 1997 alkaen neljä kautta, ennen siirtymistään Jyväskylään. Päättäen lopulta pelaajauransa Akilleessa keväällä 2015. Otteluita pelaajana Bandyliigassa kertyi 319 ja kausia 18.

Peliuran aikana Gröhn kouluttautui liikunnanopettajaksi. Valmentajaksi Gröhn siirtyi heti pelaajauran päättymisen jälkeen aloittaen Akilleen päävalmentajana syksyllä 2015. Gröhn valmensi Akillesta kolmen kauden ajan saavuttaen kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.