Hersyvän huumorin mies Ari-Pekka Peltola nukkui pois

Timo Pasanen

Urheilun moniottelija ja todellinen tarinaniskijä Ari-Pekka Peltola menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Monelle ”A-P” oli juuri se, joka piti tunnelmaa yllä ja jaksoi elää huumorin kukka rinnassa.

Häntä jäi kaipaamaan lapset ja vaimo.

Peltolassa moni urheilun ystävä menetti hyvän pelikaverin ja työyhteisö rehdin sekä luotettavan työkaverin.

Hän syntyi 8. maaliskuuta vuonna 1966 Porvoossa.

Siinä yhteisössä, jossa hän kulloinkin vaikutti, niin Peltolan kantava ääni ja huumori olivat kaikkien kuulolla. Urheilu oli hänelle se henkireikä, jonka avulla keskustelut usein lähtivät rönsyilemään.

Moni ystävä sanookin, että Peltolan kanssa pystyi puhumaan jääpallosta, jääkiekosta tai jalkapallosta vakavasti tai huumorilla höystettynä.

Viimeisin työtehtävä hänellä oli huoltopäällikkönä Askolan kunnassa. Työuransa aikana hän on tehnyt todella laajan kierroksen eri ammateissa. Huumorilla hän kertoi myös ammatistaan leikkipaikkatarkastajana.

Poikansa Janin jalkapallojoukkueessa FC Parmassa valmentajana hän toimi pitkään. Vaikka pojat kasvoivat, niin ”A-P” oli säännöllisesti yhteydessä vanhoihin pelaajiin ja häntä aina kiinnosti, että kaikilla on asiat hyvin. Myös entiset valmennettavat kyselivät usein perheeltä miten A-P voi ja porskuttaa. Häntä arvostettiin todella suuresti.

Akilleen jääpallokoulun yhtenä vetäjänä hän toimi aktiivisena ja pelasi itsekin jääpalloa. Hän oli aktiivinen puuhamies Tolkis Bollklubin riveissä. Jääpalloliiton Helsingin piirin puheenjohtajana hän oli aktiivisesti ajamassa harrastesarjaa, jotta laji jatkaisi elinvoimaisena myös harrastajien keskuudessa.

Monninkylän sählyharrastustoiminnassa A-P oli vakiopelaaja ja hän pelasi vielä alkuvuonna 2020. Pidetty pelaaja ja tunnettiin myös hyvänä maalivahtina.

Yksi monista harrastuksista oli myös kroketti ja siinäkin hän oli liittotasolla vaikuttamassa lajin kehitykseen.

Moni A-P:n kanssa työskennellyt sanookin, että hän hoiti hommat aina hyvin, ja tasapuolisesti kaikkia kuunnellen.

Moni varmaankin odottaa kentän laidalla, että tulet taas ”höpöttelemään” kanssaan.

Lapset muistavat isän ympäröiviinkin ihmisiin tarttuneen energisyyden ja positiivisuuden.

– Kaikki mitä isä teki, teki hän sen sata lasissa ja täydellä sydämellä. Äänekäs huumorimies joka täytti tilan kuin tilan, lapset muistelevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.