PSS:n naisten edustusjoukkueen pelipaidat huutokaupataan – palyoffpelien peruuntuminen koronaviruksen vuoksi toi ison lovaen joukkueen tuloihin

Toni Degerlund

Naisten Salibandyliigan pudotuspelien peruuntuminen oli iso urheilullinen ja taloudellinen menetys Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkueelle. Loppukauden ja kevään playoff-pelit ovat keränneet yleensä aina Aurorahallin täyteen katsojia. Tällä kertaa porvoolaisilla oli myös kotietu sarjataulukon ykkösenä, jonka kautta kotipelejä olisi ollut Porvoossa tavallistakin enemmän.

PSS aloittikin liiganaisten pelipaitojen huutokaupan, jolla pyritään kompensoimaan taloudellisia menetyksiä.

– Jo­kai­nen varmaan ym­mär­tää, et­tä kun pla­yoff-pelit jäivät tältä keväältä kokonaan pelaamatta, niin sillä on meille iso taloudellinen menetys, PSS:n naisten edustusjoukkueen ma­na­ge­ri Tero Nur­me kommentoi.

– Aiemmin yksi playoffottelu kotikentällä on tuottanut seuralle keskimäärin noin 1 000 euroa, eli siitä voi laskeskella. Olihan tämä todella harmillista, mutta eihän tälle mitään mahda tässä tilanteessa.

– Sen vuoksi meillä tuli tämä paitakampanja mieleen, että voisimme hiukan kompensoida tilannetta.

– Nyt kaikilla on mahdollisuus tukea meidän liiganaisiamme. Samalla saa itselleen, lapselleen tai vaikkapa yritykselleen upean ja aidon pelipaidan nimmarilla varustettuna muistok­si onnistuneesta ja monella tapaa ikimuistoisestamme kaudestamme.

Huutokauppa alkoi viikonloppuna ja se kestää tulevaan 27.3. perjantaihin saakka. Lähtöhinta jokaiselle pelipaidalle on 40 euroa. Huutokauppaa käydään PSS:n naiset ja tyttöjuniorit facebook-ryhmässä (www.facebook.com/pssnaiset/) kommentoimalla julkaisua huutokaupasta. Julkaisussa on kommentoitu jokainen edustusjoukkueen pelaaja, jonka alle voi tehdä oman huutonsa.

– Pyydämme, että facebook-sivuillamme huudettaisiin ainoastaan, mikäli on oikeasti valmis ostamaan paidan. Huudot ovat siis sitovia, PSS naisten edustusjoukkueen mediavastaava Dina Sandberg toteaa.

– Huutokaupan tuotot menevät suoraan liiganaisten loppukauden menoihin, jotka piti loppukauden pelien lipunmyynnin avulla kustantaa.

– Mikäli tiedät jonkun, joka haluaa huutaa, mutta ei ole facebookissa, pyydämme laittamaan viestiä, vaikka suoraan sähköpostitse minulle osoitteeseen sandberg.dina@gmail.com

– Ilmoitamme huutokaupan ”voittaneille” yksityisviestillä, kun huutokauppa on päättynyt.

– Porvoolainen salibandykansa on huikeaa. Kiitos kaikille avusta ja tuesta. Arvostamme jokaista huutoa.

PSS:ssä on kolme palkattua täysipäiväistä työntekijää ja muutama kymmenen osa-aikaista valmentajaa.

– Kun toimintaa ja harjoituksia ei ole, valmentajakorvauksista luovuttiin vapaaehtoisesti. Kaikki ymmärtävät tilanteen vakavuuden, PSS:n puheenjohtaja Kari Hokka sanoo.

– Varsinaisten työntekijöiden kanssa saatetaan kuluvaa kautta päätökseen, pidetään loppuja lomia ja suunnitellaan tulevaa kautta, sillä kyllä senkin aika koittaa. Poikkeustilan pitkittyessä joudumme miettimään myös lomautuksia.

– Elämme kauden loppua ja näyttää siltä, että emoseuran ja joukkueiden talous kestää tämän kauden päättämisen keskeneräisenä. Suurin huoli on meidän liiganaisistamme, joiden kulut ovat selvästi muita joukkueita suuremmat, ja toisaalta pleijarit ja kauden päätösottelut muodostavat merkittävän tulon lähteen. Pidämme taloudestamme hyvää huolta, joten uskoisin seuran kyllä selviävän.

– Toivon, että kaupungin seuraavan kauden avustukset ovat samansuuruisia kuin aiemmin, sillä ne muodostavat merkittävän osan emoseuran budjetista. Akuuttia hätää meillä ei ole.

– Valmennuksemme rakentaa tällä hetkellä myös erilaisia omatoimiharjoitteita, joita pelaajamme voivat hyödyntää. Nautitaan aikaisesta kevätilmasta ja liikutaan ulkona. Kyllä me saamme reikäpallonkin liikkeelle aikanaan.