Johan Lönnqvist joutui pakosta valmennustauolle – FC Futuran hyvä kauden alku tyrehtyi koronaan

FC Futuran konkari Petri Lampinen johdatti joukkueensa cupn pelissä voittoon FC Germaniasta. Arkisto/Janne Ekman

Timo Pasanen

Jalkapallon Kolmoseen valmistautuva FC Futuran edustusjoukkue ehti aloittaa kauden harjoituspeleillä.

Kaikkiaan kolme harjoituspeliä ja kaikki näytti hyvältä kauteen valmistautumisessa. Futura voitti esimerkiksi Regions’ Cupin ensimmäisellä kierroksella helsinkiläisseura FC Germanian lukemin 5–0 (1–0).

Futuran päävalmentaja Johan Lönnqvist on jo kääntänyt katseensa jalkapalloon. Hän oli voittamassa Suomen mestaruutta Akilleen jääpallomiehistön kanssa.

– Hyvin kävi jääpallossa ja joukkue veti loistavan kauden. Oli ihan mukava olla valmennuksessa apuna ja nyt tuntuu hyvältä. Se on parasta että saatiin pelata finaali aivan viimeisillä hetkillä ja olimme kyllä parempia fyysisesti.

Vaihto jalkapalloon ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, siitä pitää huolen koronavirus. Futuran edustus ei saa kokoontua yhteisharjoituksiin.

– Suomen Palloliitto ei osaa sanoa milloin sarjat saadaan käyntiin. Ajatuksena on ollut, että pari viikkoa koulujen avaamisten jälkeen.

Lönnqvist on itse opettaja ja tekee oppilaiden kanssa töitä etänä.

– Itse en oikein usko aivan nopeaan virustilanteen ohimenoon. Tässä voi olla myös se riski, ettei pelata yhtään jalkapallosarjaa tällä kaudella.

Futuran edustusmiehistä etenee nyt oman aikataulun mukaan.

– Joukkueen runko on aika pitkälti sama, kuin viime vuonnakin. Olen tehnyt harjoitusohjelman ja jutellut jokaisen kanssa sen omakohtaisesta tekemisestä. Neljä treeniä viikossa, joista kaksi pallon kanssa. Kestävyyttä, nopeutta ja pallon kanssa treenaamista.

Lönnqvist ei kannusta yhtään pelaajia kokoontumaan ja treenaamaan yhdessä.

– Jokainen harjoittelee yksin ja noudattaa harjoitusohjelmaa. Tekevät päiväkirjan ja käymme niitä sitten läpi. Meillä on yli kaksikymmentä pelaajaa rosterissa ja jokaisella ohjelmat.

Futuran pelaajiston mukaan olisi kyllä ollut mukava jatkaa kautta. Tuttu joukkue oli ollut taas vuoden enemmän yhdessä, niin homma oli hyvin hanskassa.

– Toivottavasti pelaajat pitävät kuntoa yllä. Tietysti uskon täydellisesti, että kaverit hoitavat ohjelman teemat. Vaikeaahan yhteispelin hakeminen on, kun ei voi olla yhteistapaamisia, Lönnqvist miettii.

Hän muistuttaa, kun urheilijat ovat hyvässä kunnossa niin tulosta tulee.

– Jos tekee paljon työtä peruskunnon eteen, niin se kantaa kauas. Sama pätee jokaisessa lajissa. Toki urheilijan pitää itse haluta työtä. Valmennuksen tehtävä on kannustaa ja antaa eväitä treenaamiseen.

FC Futura Juniorsin valmennuspäällikkö Emil Vaara odottaa myös kauden varsinaista alkamista.

– Meidän ikäkausivalmentajat valmistavat ikäluokille sopivia, omatoimisia harjoitteita pelaajille viikoittain. He pyrkivät myös seuraamaan toteutusta eri tavoin ja muutenkin olemaan jatkuvasti yhteydessä pelaajiinsa.

Seurassa on suunniteltu myös erilaisia viikkohaasteita ja muuta pelaajia motivoivaa.

– Tämä on uusi tilanne meille kaikille, mutta pyrimme tekemään kaiken mahdollisimman laadukkaasti kehittyen etävalmentamisessa koko ajan, Vaara toteaa.

Sarjatoiminta jalkapallossa

Suomen Palloliitto keskeytti kilpailutoiminnan ja harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.