Borgå Boxing palkittiin nyrkkeilyn eteen tehdystä työstä

toimitus

Suomen Nyrkkeilyliitto on palkinnut Porvoon Kevätkummussa salia pitävän Borgå Boxing-seuran nyrkkeilyn hyväksi tehdystä työstä. Palkinto jaettiin seuralle GeeBee-turnauksen yhteydessä Helsingissä.

Porvoolaisseura järjesti viime vuoden aikuisten Suomen mestaruuskilpailut yhdessä Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon ja Helsingin Tarmon kanssa. YLE televisioi kaksi päivää kilpailuja Yle Areenassa ja näytti loppuotteluista TV2:lla 90 minuuttia suorana lähetyksenä.

Olympiatyylin nyrkkeilyä ei juurikaan ole näkynyt valtakunnallisella kanavalla tällä vuosituhannella.

– Yleensä SM-kilpailuja seuraa reilusti alle tuhat ihmistä, mutta meidän järjestämiä kilpailuja seurasi TV2:n kautta yli 150 000 suomalaista ja Yle Areenan katsojaluvut olivat viisinumeroisia, Borgå Boxingin kilpanyrkkeilyvastaava Miika Forsström kertoo.

– Katsojaluvat olivat Ylelle positiivinen yllätys ja he ovat kertoneet haluavansa näyttää nyrkkeilyä jatkossakin. Vaikutus lajin näkyvyyteen ei siis ollut vain kertaluontoinen.

SM-kilpailut 2019 olivat Borgå Boxingille myös urheilullisesti menestys, kun Topias Lepo, Rami El Jahiri ja Laura Tervo iskivät mitaleille. Borgå Boxingin jäsenmäärä on kasvanut reilusti yli sadan. Seura tarjoaa aktiivisesti kunto- ja kilpanyrkkeilyharjoituksia, järjestää leiripäiviä, kilpailuja ja muita aktiviteettejä.

– Nyt toimintamme on luonnollisesti jäissä korona epidemian vuoksi, mutta heti kun suositukset muuttuu niin alkaa taas tapahtua, Borgå Boxingin puheenjohtaja Kristian Nieminen lupaa.

– Meillä on aktiivinen hallitus- ja vetäjäporukka. Myös muut jäsenemme ovat vahvasti mukana kehittämässä toimintaa. Kunto- ja kilpanyrkkeily kulkevat hyvin käsi kädessä. Kai kaiken avain on se että jäsenistömme viihtyy yhdessä ja haluaa jatkuvasti tehdä enemmän ja paremmin asioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.