Porvoon Thaiboxing Clubin Kari Viinikainen otteli voitokkaasti ammattilaiskehässä Thaimaan arvostetulla Max Muay Thai stadionilla juuri ennen kun koronavirus pysäytti urheilumaailman

Porvoon Thaiboxing Clubin päävalmentaja Mika Pietilä jäi jumiin Thaimaaseen koronaviruksen vuoksi.

Toni Degerlund

Porvoo Thaiboxing Clubin Kari Viinikainen ehti hypätä ammattilaiskehään vielä juuri ennen, kun koronavirus pysäytti urheilumaailman. Viinikainen otteli voitokkaasti Thaimaan Pattayan arvostetulla Max Muay Thai stadionilla. Viinikainen kohtasi ammattilaisottelussaan kovalyöntisen kiinalaisen, Li Hongqiuongin.

Ottelun alussa kiinalainen Hongqiuong sai yliotteen painavilla lyöntisarjahyökkäyksillään. Ensimmäisen erän alussa kiinalainen saikin lyötyä Viinikaiselta niin sanotusti ilmat pihalle. Viinikainen peitti kuitenkin tilanteen hyvin, sekä palautui nopeasti taas ottelun kovaan rytmiin mukaan. Pian tämän jälkeen porvoolainen löysi vastustajan hyökkäyksestä avoimen paikan kääntökyynärpäälle. Iskun jälkeen lääkärin tarvitsi käydä tarkistamassa Li Hongqiuongin kuntoa. Lääkäri salli kiinalaisen jatkaa ottelua. Kyynärpäälyönti sotki kuitenkin Hongqiuongin paketin hetkeksi, jolloin Viinikainen otti ottelun tahtipuikon haltuunsa.

Toiseen erään Hongqiuong oli palautunut erätauolla hyvin ja olikin erän aikana aktiivisempi ottelija. Viinikainen puolestaan haki kontrauksilla pisteitä kiinalaisen tullessa lähietäisyydelle.

– Viimeiseen erään meidän oli vaihdettava taktiikkaa painostavaksi, ja se purikin hyvin, Porvoon Thaiboxing Clubin päävalmentajan Mika Pietilä kertoo.

– Karin kova kunto alkoi näkyä selkeämmin erän aikana, kun hän piti painetta yllä kaiken aikaa. Painostava tyyli viimeisessä erässä varmisti makean voiton Karille.

– Karin yli puolen vuoden ottelutauko näkyi hieman kehätyöskentelyssä, mutta tämä oli hyvä avaus tuleville ammattilaisotteluille.

Viinikainen oli myös itse varsin tyytyväinen otteluunsa.

– Vastustajan ottelutyyli oli samanlainen, kun mulla, eli vahvasti painostava. Se teki ottelusta mielenkiintoisen ja vauhdikkaan, Viinikainen toteaa.

– Minulla on ollut yli puolen vuoden tauko ottelemisesta, joka näkyi hieman otteluvarmuudessani.

– Olen kuitenkin tosi tyytyväinen suoritukseen. Tämä oli hyvä ponnahduslauta tuleviin ammattilaisotteluihin. Ottelu toimi promootiolle näyttönä ottelutyylistäni ja heiltä tulikin jo tarjous jatkosta. Tartuin tilaisuuteen ja ilmoitin ottelevani myös tulevaisuudessa Max Muay Thai promootion tapahtumissa.

– Amatööriurani on nyt taputeltu. Tulevaisuudessa keskityn ammattilaisotteluihin, kun ajankohta sopii ja tulee mielenkiintoisia tarjouksia.

– Koronavirus tietysti ratkaisee tosi paljon, milloin seuraava ottelu on järkevää. Katsotaan rauhassa, milloin Max Muay Thai organisaatio pyörii taas normaalisti. Lisäksi myös minun pitää päästä valmistautumaan kunnolla seuraavaan otteluun, että olen valmis siihen, jotta otteleminen olisi turvallista.

Mika Pietilä kävi viettämässä 50-vuotissynttärinsä Thaimaassa, jossa hän samalla toimi Viinikaisen valmentajana ja harjoitteli intensiivisesti itse samalla lajia paikallisella salilla. Pietilä on edelleen Thaimaassa, mutta sai nyt lopulta hommattua paluulennon ensi maanantaiksi.

– Olisin tullut täältä jo aiemmin pois täältä, mutta en vain yksinkertaisesti saanut lentoja aiemmin. Finnairin asiakaspalvelu ja verkkosivut olivat myös aivan jumissa, ainakin täältä Thaimaasta käsin, Pietilä kertoo.

– Nyt pitää vain toivoa, että näitä lentoja ei peruuteta, ja pääsen turvallisesti taas takaisin Suomeen ensi viikolla.

– Alunperin ajattelin jäädä tänne katsomaan miten koronavirus etenee. Täällä on hyvät fasiliteetit harjoitteluun ja muuhun. Minulla ei myöskään sinänsä ollut aiemmin kiirettä töiden tai muiden syiden vuoksi takaisin Suomeen, mutta nyt tilanne on tietysti ihan toinen.

Koska kaikki urheilu- ja liikuntapaikat ovat suljettu toistaiseksi, on myös Porvoo Thaiboxing Clubin harjoitukset toistaiseksi peruttu.

– Totta kai terveys on nyt kaiken A ja O. Nyt pitää vain odottaa rauhassa, että tilanne tasaantuu ja selviämme tästä, Pietilä korostaa.

– Mikäänhän ei estä ulkona liikkumista. Kyllä minäkin aioin heti lähteä metsään lenkille, kun pääsen takaisin Suomeen. Se on ihan oman mielenterveydenkin kannalta tärkeää. Ei pidä jäädä neljän seinän sisälle murehtimaan.

– Aion kuitenkin nyt vähän aikaa välttää väkijoukoissa olemista, ja käsihygieniassa ja muussa vastaavassa olen erittäin tarkkana.

Max Muay Thai promootio järjestää ammattilaisthainyrkkeilyä päivittäin (ennen koronavirusta). Ottelut televisioidaan suorassa lähetyksessä 65 eri maassa, tosin Suomi ei lukeudu näihin. Ottelun pääsee näkemään netissä osoitteessa: https://www.maxmuaythai.tv/en-int/playerpage/126118 (alkaa noin kohdasta 1:28:00).