PSS:n naisten edustusjoukkueen kausi päättyi ennen tiukkoja pudotuspelejä koronaviruksen vuoksi

Salibandyliiton pääsarjojen pelikausi sai päätöksen viikonloppuna koronaviruksen vuoksi.

PSS pääsee pelaamaan ensi kaudella seurajoukkueiden Euroopan-mestaruudesta. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Suomen Salibandyliiton hallitus päätti lauantaina yksimielisesti esityksen mukaisesti lopettaa myös pääsarjojen, eli miesten ja naisten Salibandyliigan, sekä miesten Divarin pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia. Pelikausi loppui kauden 2019-20 osalta kaikkien näiden sarjojen osalta välittömästi.

Näin myös PSS:n naisten edustusjoukkueen mainio kausi päättyi ennen kevään tärkeimpiä otteluita, eli pudotuspelejä, joiden piti alun perin alkaa viikonloppuna.

– Kieltämättä tosi haikeat fiilikset, kun kausi päättyi juuri, kun kauden parhaat pelit olivat vasta alkamassa, mutta tämä oli ehdottomasti oikea ratkaisu, PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen kommentoi päätöstä.

– Ymmärrän päätökset täysin, ja olen täysin niiden kannalla.

– Harmistus on kuitenkin tietenkin valtava, koska joukkue teki valtavan työn koko runkosarjan aikana, ja olimme erinomaisesti aikataulussa pelimme suhteen.

PSS:n kapteeni Inka Lampinen oli myös harmissaan, että loistava kausi päättyi tällä tavalla, vaikka ymmärtää Kouvalaisen tapaan päätöksen tärkeyden erittäin hyvin.

– Kyllä tämä tietysti hiukan huolestuttaa, ja totta kai harmillinen tilanne kaiken kaikkiaan. Sarjan pysäyttäminen oli kuitenkin ainoa oikea ratkaisu, Lampinen toteaa.

– Kyseessä on paljon tärkeämmät ja isommat asiat, kuin urheilu tällä hetkellä, joten en usko, että kovin moni harmittelee lopulta tilannetta sen osalta, että kausi päättyi. Pääasia on, että toimenpiteisiin ryhdyttiin.

PSS sijoittui erinomaisesti ennen pudotuspelejään sarjataulukon ykköseksi voitettuaan ylemmässä loppusarjassa kaikki pelinsä Helsingin EräViikinkejä ja Nurmijärven SP-Prota vastaan. Salibandyliitto ei ole tiedottanut vielä jaetaanko tällä kaudella mestaruuksia ollenkaan, ja jos jaetaan, niin miten ne jaetaan. Liitto on luvannut kuitenkin tiedottaa pelikauden ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä ja seurauksista maaliskuun loppuun mennessä. Keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa, miten sarjojen pysäyttäminen vaikuttaa loppusijoituksiin, sekä sarjanousuihin ja -putoamisiin. Mestaruus saatetaan myöntää suoraan sarjataulukon ykköselle, eli tässä tapauksessa PSS:lle. Tämän kaltainen mestaruus ei kuitenkaan porvoolaisia ihan hirveästi lämmitä.

– Eihän se tietenkään voitetulta tuntuisi, ja senpä takia ei sitä arvostaisi samalla tavalla kuin jos olisi pelaten voittanut Suomen mestaruuden, Kouvalainen toteaa.

– Itselläni ei ole tiedossa jaetaanko mestaruutta vai ei. Mutta jos se meille tulisi pelaamatta yhtään playoffpeliä, niin eipä se mitään suuria tunteita herättäisi, Lampinen sanoo.

Salibandyliitto päätti jo aiemmin viime viikon torstaina lopettaa tältä kaudelta kaiken muun valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen pelit (juniorit, aikuiset, seniorit, erityisryhmät). Myös kaikki harrastustoiminta eri seuroissa on lopetettu toistaiseksi, ja harjoitukset jatkuvat myöhemmin, kun koronaviruksesta on saatu niskalenkki.

– Emme ole vielä pitäneet tämän kauden joukkueen kanssa päätöspalaveria, mutta varmaankin yksittäisten pelaajien kanssa on keskusteltu jo ensi kaudesta. Eiköhän seura ole jo miettinyt ensi kautta pelaajien ja valmentajien kanssa. Itselläni ei ole vielä virallista sopimusta ensi kaudesta, Inka Lampinen sanoo.

– Kiitokset kaikille PSS:n kannattajille, katsojille, yhteistyökumppaneille ja pelaajille menneestä kaudesta. Ilman teitä ei näin upeita tarinoita syntyisi, Kouvalainen toteaa haikeana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.