Sovelletun judon leiri Porvoossa veti runsaasti väkeä paikalle ennen kuin koronavirus peruutti kaikki tapahtumat

Toni Degerlund

Porvoossa ehdittiin vielä viime viikolla pitämään sovelletun judon ”Shirokawa Camp”, ennen kun urheilumaailmaa ravisteleva koronavirus ehti peruuttamaan kaikki palloilusarjat ja urheilutapahtumat. Leirin järjestäjänä toimi Porvoon judoseura Shirokawa.

Leiri sai ennätysmäärän osallistujia, kun yhteensä noin 75 sovelletun judon harrastajaa kahdeksalta eri paikkakunnalta temmelsi tatamilla ja oheisharjoituksissa. Vierailijat tulivat Lahdesta, Lappeenrannasta, Nummelasta, Mikkelistä, Tikkurilasta, Kotkasta ja Raisiosta. Porvoon oma sovelletun judon ryhmä oli myös tietenkin hyvin edustettuna.

Suuri osallistujamäärä aiheutti positiivisen ongelman leirin järjestäjille.

– Emme olleet missään nimessä varautuneet näin suureen joukkoon etukäteen, leiristä vastuussa ollut Anu Stör totesi.

– Porvoon dojolle, eli judosalillemme mahtuu ehkä noin puolet tuosta määrästä kerralla tatamille, joten lisätilaa piti jostain saada. Ratkaisuksi keksittiin Kantele -talo Kevätkummusta, jonne saimme järjestettyä nopealla varoitusajalla oheisohjelmaa, pallopelejä ja kehonhallintaa.

– Saimme itse asiassa monipuolisempaa ohjelmaa näin, kun pelkästään tatamilla tapahtuvilla harjoitteilla, Stör toteaa.

Sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa tai aistien toiminnassa. Leiri järjestettiin Shirokawan Tukijudon vetäjien toimesta ja apuna toimivat vierailevien seurojen valmentajat. Mukana leirillä oli sovelletun judon pitkän linjan vaikuttaja, Marita Kokkonen Vantaan Tikkurilasta. Hän toimittanut muun muassa ”Samalla tatamilla” -sovelletun judon 30 -vuotisen historiikin, joka julkaistiin viime vuoden lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.