JUURI NYT: Old Town Public House näyttää finaalin isolta screeniltä ja tukee Akillesta omalla panoksellaan

Lauantaina ratkaistaan jääpallon miesten Suomen mestaruus jo 110. kerran. Mestaruudesta pelaavat Akilles Bandy ja Veiterä.

toimitus

Toni Degerlund

Illan Bandyliigan finaalista ei tullutkaan suurta kansajuhlaa, ja suunnitelmat 5000:sta katsojasta Pallokentällä kaatui maailmaa ravistelleeseen koronavirukseen. Porvoon Old Town Public Housellakin oli alun perin tarkoitus pitää oma iso kannatusalueensa Rih­ka­ma- ja Man­ner­hei­min­ka­dun vä­li­sen osuu­den Vä­li­ka­dulla, jossa olisi ollut anniskeluoikeudet. Tästä kuitenkin luovuttiin nyt, ja paikka siirtyi ravintolan omiin tiloihin, johon pihalle on rakennettu terassi, josta isolta screeniltä voi seurata illan finaalia.

– Tämä aihe aiheuttaa todella paljon ajatuksia tällä hetkellä. Monet saattavat pahoittaa mielensä ja asioita voidaan tulkita väärällä tavalla, yrittäjä ja Old Town Public Housen ravintoloitsija Petter Larsen kommentoi.

– Joku voi kuvitella, että yritämme rahastaa Akilleen ja tämän tilanteen kustannuksella. Tai yritämme saada kaikille koronaviruksen. Tänne oli joka tapauksessa tulossa jengiä, ja emme voi kuitenkaan laittaa ravintolaa kiinnikään.

– Sen vuoksi haluamme tietty hoitaa tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla näissä olosuhteissa missä elämme tällä hetkellä. Onhan tämä tosi vaikeaa kaikille juuri tällä hetkellä.

– Olemme pitäneet nyt matalampaa profiilia, mutta tänne tulevat ne ketkä tulevat. Koska tämä koronavirus karkasi täysin käsistä, emme ole tosiaan juurikaan mainostaneet tätä missään sen ihmeellisemmin etukäteen.

Old Townissa on otettu huomioon kaikki koronavirukseen liittyvä ohjeistus, ja asiaan suhtaudutaan täälläkin vakavasti. Ravintolasta ja terassilta löytyy käsidesiä. Ravintola kehottaa myös välttämään kättelyä ja halailua. Jos olo tuntuu flunssaiselta, kannattaa ottelua jäädä suosiolla seuraamaan kotiin Yleltä, josta sen voi katsoa suorana sekä televisiosta, että Areenalta.

– Meillä on tässä talon edustalla iso screeni, josta peliä voi seurata. Terassilla on istumapaikat ja ruokamyynti. Screenikin päätettiin sijoittaa ulos, että kaikki eivät olisi sisällä sylikkäin, Petter Larsen sanoo.

– Meillä on täällä portsarit paikalla, jotka koko ajan laskevat tarkkaa asiakasmäärää. Meille pääsee sisään vain juuri sen verran porukkaa mitä meille saa tullakin, eikä yhtään enempää. Se on kuitenkin reilusti alle puolet siitä mitä torstaina kehotettiin.

– Totta kai tämä oli harmillista, mutta kaikkien terveys menee kuitenkin kaikkien taloudellisten asioiden edelle. Elämme sen tilanteen kanssa missä nyt olemme. Kyllä mekin olemme seuranneet tosi tarkkaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeistuksia.

Larsen on itsekin pesunkestävä urheilija, jolla on monipuolinen urheilutausta. Ravintoloitsija on tuttu rugbyn Porvoon Old Town Shamrocks miesten edustusjoukkueen kapteenina. Hänellä onkin suuri myötätunto Akillesta kohtaan.

– Meillä kaikilla täällä Old Townissa ja itselläni on suurin sympatia Akillesta ja koko joukkuetta kohtaa, koska he olivat panostaneet tähän finaaliin tosi isosti, Larsen toteaa.

– Sen vuoksi mekin lahjoitamme tänä iltana kaikista myydyistä olut ja lonkero tölkeistä euron Akilleelle. Myymme nyt poikkeuksellisesti sekä sisällä, että ulkona tölkkiolutta. Ihan vain sen vuoksi, että seura on tehnyt tosi isot satsaukset, ja nyt kävi näin.

– Toivotan tosi paljon tsemppiä Akilleelle, ja toivon, että saamme mestaruuden Porvooseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.