Kiekko-Espoo voitti kotonaan – Hunters ei löytänyt voittovirettä

Kiekko-Espoo otti kotivoiton Huntersista. Arkisto/Toni Degerlund

Timo Pasanen

Neljän parhaan joukkueen kesken käytävät jääkiekon Suomi-sarjan välierät käynnistyivät.

Runkosarjan voittaja Kiekko-Espoo sai välierissä vastaansa Porvoon Huntersin.

Espoolaisryhmä oli kotonaan jälleen kerran voittamaton. Kotijoukkue otti voiton Huntersista lukemin 6–2 (2–0, 2–1,2–1 ).

Espoo johtaa ottelusarjaa nyt 1-0. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Porvoossa jo torstaina.

Kolmella voitolla selviää jatkoon ja samalla mestiksen karsintoihin.

Kiekko-Espoo aloitti vahvasti pelin kotonaan. Hunters ei oikein saanut peliään käyntiin. Muutamat jäähyt sekoittivat porvoolaisten peliä. Avausosuman kotijoukkue teki ylivoimalla vähän helposti. Erän loppuun Espoo iski vielä kerran.

Toisen erän alkuun Hunters sai kaivatun kavennusmaalin. Teemu Väisänen teki ja Ville Österman ja Emil Leppänen syöttivät.

Heti perään Hunters jäähyili jälleen kerran ja Espoo kuittasi ylivoimalla 3–1. Kotijoukkue piti ohjia käsissään ja iski vielä neljännen maalin erän loppuun.

Huntersille kyllä siunaantui ylivoimaakin, mutta ei maaleja.

Päätöserään lähti sisuuntunut Hunters.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut kavennusta aikaiseksi. Espoo löi viidennen maalinsa, kun Hunters haki kavennusta ottamalla maalivahdin pois.

Ajassa 57:55 Huntersin Nico Björkbacka iski maalin Joakim Kukkosen syötöstä. Laiha lohtu vieraille ja näin Espoo johtaa sarjaa voitoin 1-0.

Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen sanoi, että pelillinen ilme oli hieman vaisu. – Pelitilanteissa haimme ratkaisuja hieman liian monimutkaisesti ja vieraspelaaminen on näyttänyt huonolta. Teemme jäällä vähän turhia asioita. – Meille jäähyt tuli aiheesta, mutta vastustajalta jäi viheltämättä selkeitä jäähyjä. Ei vain pitäisi ottaa noin taitavaa joukkuetta vastaan jäähyjä. Olihan tämä lievä mahalasku ja ei saatu parasta irti. Silloin, kun olisi pitänyt ampua, niin ei ammuttu. Ihan ei oltu vapaapäivän jälkeen vireessä, Juutilainen mietti.

Juttua on muokattu 10.3. kello 21.25Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilaisen kommenteilla. Mikko Juutilainen uskoo, että Kiekko-Espoo on täysin voittettavissa torstaina, mutta peli-ilmeen pitää olla ihan erilainen kuin tiistaina Espoossa. – Kyllähän meidän pitää torstai-illalla parantaa peliämme reilusti. Tiistain kaltainen esitys ei riitä missään nimessä Kiekko-Espoota vastaan. Se oli selkeä ohipeli meiltä, Juutilainen toteaa. – Kotipelissämme meidän pitää päästä taas omalle, hyvälle tasollemme. Periaatteessa meidän pitää pelata vielä paremminkin, ja löytää kauden paras vire. Jos emme ole valmiina torstaina, on ottelu helppo Kiekko-Espoolle. – Vaikka Kiekko-Espoo on aivan selkeä Suomi-sarjan ennakkosuosikki, on se täysin voitettavissa. Eka peli oli eka peli, ja nyt se pitää unohtaa ja keskittyä täysillä seuraavaan matsiin. Vaikka Espoossa on kovia nimiä joukkueessa, niin kyllä heidän pelissänsä on paljon puutteita. Meillä on täydet mahdollisuudet kaataa Espoo kotona.

Juttua on muokattu 11.3. kello 17.36 Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilaisen kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.