Tomi Silvennoinen hakee voittoa Espanjasta – treenikaveri Robert Helenius näytti tietä

Timo Pasanen

– Lähden todella luottavaisena ja rauhallisena ottelemaan. Olen harjoitellut hyvin ja koko valmistautuminen on sujunut erinomaisesti, porvoolainen ammattinyrkkeilijä Tomi Silvennoinen miettii.

Hän astuu kehään ja ottelee ammattinyrkkeilyn ylemmän välisarjan (alle 69,9 kg) Euroopan unionin mestaruudesta.

Silvennoinen, 24, on nimetty toiseksi viralliseksi haastajaksi otteluun EBU European Union Super Welter avoimesta tittelistä.

Mestaruusottelu käydään perjantai-iltana Barcelonassa Espanjassa ja vastustajaksi asettuu paikallinen veteraani-iskijä Isaac Real, 38.

Silvennoinen harjoitellut jo pitkään aamulla ja illalla.

– Rakastan nyrkkeilyä ja olen huippukunnossa, joten lähden sinne Espanjaan voittamaan. Edellinen titteli tuli ulkomailla, niin ei siinä mitään. Ottelen rennommin vieraassa kehässä, sama rutiini jokaisessa kehässä. Haetaan voitto pois, Silvennoinen sanoo.

Silvennoisen valmentaja Kalle Helenius lähtee Espanjaan kehäavustajaksi.

– Tarvitsen sinne henkilön, johon luotan ja osaa rauhoittaa ja koutsata ottelutilanteessa. Minä taas saan keskittyä omaan duuniin ja pidän oman ottelusuunnitelman, Silvennoinen miettii.

Etäisyyden hallinta on hänen vahva aseensa.

– Siitä sitten pääsen iskemään hyvin. Real pitää paketin kropan edessä, mutta pyrin murtamaan sen ja sitä kautta saan horjutettua häntä.

Porvoolaislähtöinen Kallen poika Robert Helenius voitti Yhdysvalloissa ammattilaisottelussa puolalaisen Adam Kownackin. Silvennoinen oli Ahvenanmaalla harjoittelemassa "Robben" tallilla kaksi viikkoa, juuri ennen Heleniuksen ottelua.

– Siellä näki, että Robbe oli fyysisesti elämänsä kunnossa. Valmentaja Johan Lindström on laatinut Heleniukselle kovan harjoitusohjelman. Itse olin siellä tekemässä fysiikkaharjoituksia, enkä otellut sparria Heleniuksen kanssa. Mutta kävin myös hyviä keskusteluja kaikkien tiimin jäsenten kanssa, Silvennoinen sanoo.

Heleniuksen tiimi oli hiottu teräväksi.

– Kaikesta näki, että Kownackin pitää olla todella kova voittaakseen. Heleniuksen iskut olivat sparrien kanssa todella painavia ja teräviä, joten voitto tuli kovan duunin ansiosta. Siinä mielessä oli kiva nähdä hyvän ystävän menestys. Kaikesta näki, että vanha Robbe oli Sitä samaa fiilistä ja rentoutta lähden itsekin hakemaan, Silvennoinen sanoo.

Silvennoinen iski jo 18-vuotiaana ammattilaisdebyyttinsä, mutta on otellut harvakseen.

– Viimeksi 10 kuukautta sitten, kun voitto tuli Sirak Hakobyanista. Se toi minulle myös WBC-maailmanliiton nuorten mestaruuden.

Euroopan unionin mestaruudesta taistelu vie uraa eteenpäin.

– Ottelun voittaja pääsee ottelemaan saman liiton EM-tittelistä, joten tämä ottelu sopii minulle välitavoitteeksi. Odotan todella tätä ja olen harjoitellut niska limassa.

Real on ammattilaisena iskenyt 24 kamppailustaan 20 voittoa, joista 11 ennen täyttä aikaa. Hän on aiemmin ollut ylemmän välisarjan Euroopan mestari kolmen kuukauden ajan kesällä 2014 ennen niukkaa pistetappiotaan tulevalle ammattilaisten ja entiselle amatöörien maailmanmestarille Saksan Jack Culcaylle.

– Fysiikalla ja nopeudella uskon lyöväni Realin ja minun hyvällä ottelusilmällä. Minulla on se hirveä palo voittaa ottelu ja kaveri jää mun jalkoihin, eikä sillä ole mitään sanomista.

Kaiken kaikkiaan Silvennoisen ammattilaislista sisältää yhdeksän voittoa ja yhden pistetappion.

– Vastassa on kova nyrkkeilijä vaikka onkin iäkäs. Rutiinia on varmasti, mutta ehkä nopeus ei ole enää hänen vahvuutena. Olen henkisesti vahva, joten haetaan pois se EU-mestaruus, sitä varten olen harjoitellut kovaa. Sinne saakka ei mennä häviämään, Silvennoinen naulaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.