Jääpallon SM-finaali vaatii paljon talkoolaisia ja hommia riittää – tavoitteena on saada itse finaaliin 5000 katsojaa paikan päälle

Jääpallofinaaliin rakennetaan suuri määrä lisää katsomotilaa.

Toni Degerlund

Lauantain miesten Bandyliigan jääpallofinaali vaatii paljon vapaaehtoisia uurastajia tapahtuman onnistumisen takaamiseksi. Lisäkatsomoiden rakentaminen alkaa torstaina ja ne puretaan vastaavasti maanantaina. Itse finaali alkaa lauantaina kello 18, mutta jo ennen sitä on paljon muutakin ohjelmaa, joka alkaa jo päivällä.

– Toiveessa on, että saisimme noin parisataa talkoolaista mukaan, Akilles Bandyn tiedottaja Pia Laakkonen sanoo.

– Talkoolaiset rakentavat katsomoita, tapahtuma-aluetta, mainospaikkoja ja televisiorakennelmia. Sen lisäksi tarvitsemme muun muassa järkkäreitä, lipunmyyjiä, kahvilan ja anniskelualueen myyjiä, maaliveikkausmyyjiä, markkinointia, liikenteenohjaajia, ensiavun ja lääkärin, pallopojat, ja palokunnan.

Tavoitteena on saada SM-finaaliin 5000 katsojaa paikan päälle. Tapahtumaa onkin suunniteltu jo pidemmän aikaa.

– Makkaraa ja kahvia varataan lippujen myynnin perusteella tarpeeksi. Tavoitteemme on tosiaan 5000 katsojaa, Laakkonen kertoo.

– Lisäksi alueella on eri kojuja, jossa on muun muassa ruokamyyntiä, anniskelualueet, sekä VIP-alue.

– Varaamme finaaliin myös lisää fanituotteitamme. Erikoisuutena on päivämäärällä merkitty kaulahuivi.

Vaikka porvoolainen Patrik Hänninen ei kuulu Akilleen hallitukseen, eikä ole millään tavalla vastuullisessa asemassa seuran tai tapahtumien suhteen, niin hän on jo pidemmän aikaa kuulunut Akilles Bandyn vakiotalkoolaisiin, jotka painavat välillä pitkääkin päivää eri tapahtumien onnistumiseksi.

– Minulla on suuri rakkaus lajia kohtaan. Itselleni tämä on mukava harrastus. Olen ollut aina urheilussa mukana koko elämäni ajan, Hänninen kertoo.

– Olen aina digannut todella paljon pyöräilystä ja jääpallosta. Omat lapsenikin ovat olleet aina urheilussa mukana. Talkoolaisia tarvitaan aina.

– Oma ikäni alkaa tuomaan tosin hiukan rajoituksia. Kyllä tämän SM-finaalin jälkeenkin joutuu varmaan pari viikkoa vähän huilailemaan.

Akilles Bandy pitää seuraavan talkookokouksensa Linnajoen koululla keskiviikkoiltana 11.3. kello 18.

– Kaikki uudet ja vanhat talkoolaiset ovat tervetulleita. Hommia riittää, Pia Laakkonen toteaa.

– Lyhyessä ajassa (viikossa) teemme yhdessä huikean ison tapahtuman, jossa on paljon vapaaehtoisia mukana auttamassa. Tässä kaikki tekevät pyyteetöntä hommaa ilmaiseksi seuramme eteen, että saamme tämän huikean ottelutapahtuman aikaiseksi.

– Apua tarvitaan aina joka tehtävään. Itse pelin aikana ei tietty tarvita ihan niin paljoa talkoolaisia, mutta rakentaminen ja purkaminen vaatii myös paljon talkoolaisia, Patrik Hänninen korostaa.

– Meillä oli hyvä talkooporukka, kun Porvoossa oli viimeksi jääpallon SM-finaali, mutta toivottavasti saamme vielä lisääkin innokkaita vapaaehtoisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.