Vera Stolt niukasti ulos taitoluistelun MM-finaalista

toimitus

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailussa Suomea edustanut Vera Stolt jäi niukasti ulos kilpailun finaalista. Porvoolaislukiolainen oli perjantaina Tallinnassa luistellussa MM-lyhytohjelmassa 25, 24 parasta pääsi vapaaohjelmaan.

Porvoolaisen Vera Stoltin yhteispisteet lyhytohjelmassa olivat 50,11. Hän olisi tarvinnut ainoastaan 0,33 pistettä lisää luistellakseen lauantaina finaalissa.

– Tottakai juuri nyt harmittaa, mutta huonoille en hävinnyt. Junioritytöissä maailmankärki on todella kova, ja pienikin virhe voi olla kohtalokas, Vera Stolt sanoi heti lyhytohjelmakilpailun ratkettua

Stolt oli ennen MM-kisoja ottanut tavoitteekseen kaksi asiaa: ”älä ota turhia paineita” ja ”nauti”. Kumpikin toteutui Tallinnan Tondiraban jäähallissa.

17-vuotias porvoolainen käynnisti ohjelmansa upealla kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmällä, ja vaikka sitä seuranneessa kolmoisritissä Stoltilla oli pikkuvaikeuksia, hän vei ohjelmaa eteenpäin silminnähden rauhallisena ja latautuneena.

– Minulla oli koko ajan hyvä fiilis jäällä. Ohjelman lopulla yritin liikaakin puristaa taivutuspiruettia vaikeimmalle tasolle, se kostautui pisteissä, harmi. Minulla on ehkä huonokin tapa pyrkiä aina vain täydellisyyteen.

Jäällä olon iloa lisäsi se, että Vera Stolt luisteli Tallinnassa viimeisen kerran nykyisen lyhytohjelmansa, ja hän halusi hyvästellä pitämänsä ohjelman kunnialla. Uuden lyhytohjelmakoreografian koostaminen alkaa jo lähiviikkoina.

Vera Stoltin kanssa finaalipaikkaa jännitti valmentaja Aleksei Saks Porvoon Taitoluistelijoista.

– Veralla on hyvä kausi takanaan. Vaikka kilpailutuloksissa on ollut vaihtelua, aina suorituksissa on ollut myös hyvää. Teknisesti Veralla on vahva pohja, josta on helppo jatkaa. Talven aikana Vera on myös ihmisenä ja urheilijana aikuistunut. Hän osaa erinomaisesti urheilijana analysoida omaa tekemistään. Joskus tosin liika analysointi on voi tuoda vahingossa mieleen epävarmuutta.

Maailman juniorityttöjen kärjen tasosta kertoo hyvin se, että lyhytohjelmakilpailun voittaja, Venäjän Kamila Valieva keräsi lyhytohjelmassa uudet ennätyspisteensä 74,92 että koko kärkikymmenikkö tehtaili yli 60 pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.