Robert Helenius on valmiina uransa tärkeimpään otteluun

Robert Helenius iski ammattilaisuransa suurimman voittonsa New Yorkissa viime yönä. PAF

toimitus

Ammattinyrkkeilijä Robert “The Nordic Nightmare” Helenius nyrkkeilee puolalaista Adam “Babyface” Kownackia vastaan Brooklynissä, New Yorkissa lauantaina. Matsin voittaja pääsee ottelemaan MM-tittelistä.

– Oloni ennen matsia on rauhallinen. Nyrkkeily on työtäni enkä stressaannu tämän ottelun tai vastustajan vuoksi sen enempää kuin muidenkaan, Helenius sanoo.

Porvoolainen myöntää, että tämä on Heleniuksen uran tähän mennessä tärkein ottelu.

– Olen ollut pitkään yhden tai kahden ottelun päässä tittelimatsista ja nyt pääsen viimein loppuun asti! Voitan tämän ottelun! Olen todella hyvin motivoitunut ja rauhallinen, joten otteluun valmistautuminen on ollut helppoa, lisää Helenius.

Helenius harjoitteli viime viikon Alabamassa yhdessä Deontay Wilderin tiimin kanssa.

– Harjoittelimme Ahvenanmaalla mm. Nathan Gormanin kanssa, joka on isokokoinen ja todella taitava nyrkkeilijä, kertoo Heleniuksen manageri Markus Sundman.

New Yorkissa hän on tehnyt kevyttä treeniä ja lepoa lauantain ottelua odotellessa.

Heleniuksen puolalaisella vastustajalla on vahvat siteet Brooklyniin, minne tämä muutti vain seitsenvuotiaana. Kownacki on otellut kaikki viimeisimmät ottelunsa “kotikehässään” Barclays Centerissä. Hän on sitä paitsi voittanut kaikki 20 ottelua, joista 15 tyrmäyksellä.

– Kownacki on nyrkkeilijä, joka tulee päälle. Treenasimme jo Robertin ollessa pikkupoika kuinka kohdata nyrkkeilijä, joka tulee päälle. Pitkän nyrkkeilijän täytyy tietää kuinka kohti tulevaa vastustajaa tulee lyödä, sanoo Heleniuksen isä Karl Helenius.

Helenius lähettää terveisiä kaikille faneilleen

– Olen käyttänyt kaikki energiani tähän otteluun valmistautumiseen. Tiedän mihin pystyn ja toivon, että seuraatte tärkeintä otteluani lauantaina, Helenius sanoo.

Helenius nyrkkeilee Kownackia vastaan New Yorkissa lauantai-iltana paikallista aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.