PSS laittaa jo uutta matoa koukkuun

Pettymyksesta toipunut PSS rakentaa jo tulevaa kauttaan.

PSS:n miehet harjoittelevat jo tulevaa kautta varten. Karsintojen tappio on nieleskeltynä. Marko Enberg

Marko Enberg

PORVOO | Porvoon Salibandyseuran miesten kausi päättyi raskaaseen pettymykseen, kun lähes koko talven voitosta voittoon kulkenut ryhmä hävisi karsintapelinsä. Niinpä porvoolaiset pelaavat tulevallakin kaudella 2. divisioonassa. Kausi toi kuitenkin uskon tekemiseen. PSS on oikealla tiellä.

–Tappio otti tosi koville. Toisaalta nyt meillä on vuosi lisää aikaa rakentaa seuran tuotetta, urheilullisuutta, harjoitteluja ja taustoja valmiiksi Divaria varten, PSS:n päävalmentajana jatkava Petri Hosiaisluoma sanoo.

– Meidän alkuperäinen suunnitelmahan oli nostaa PSS kahdessa vuodessa takaisin Divariin. Nyt nousuun tarjoutui paikka heti avauskaudella, mutta vielä ei ollut meidän aikamme.

Hosiaisluoman mukaan PSS meni viime kaudella paljon eteenpäin.

– Nyt nostamme harjoittelun laatua ja vaatimustasoa entisestään.

PSS:n toiminta on herättänyt kiinnostusta pelaajien keskuudessa. M-Teamin liigajoukkueen kapteeni Markus Skippari vaihtoi Porvooseen. Myös nuoria pelaajia on siirtynyt PSS-paitaan.

–Sentterin tontilla pelaava Skippari halusi joukkueeseen, joka harjoittelee kunnolla. Hän on treenannut nyt meillä esimerkillisellä asenteella. Janne Blomqvist tuli meille HIFK:n B-junioreista. Konsta Nurmela palaa meille Jokereista. SSV:n A-junioreissa viime kaudella pelannut Severi Saari tulee takaisin Porvooseen. Indiansin liigajoukkueeseen meiltä kevääksi siirtynyt Aku Aarnio harjoittelee taas meidän kanssamme.

–Treeneissämme on käynyt myös yksi Viron maajoukkuemies ja nyt harjoituksiimme on tulossa yksi maalivahti näytille. Nämä nuoret, juuri junioripelejään lopettelevat pelaajat ovat meille hyviä kehityspelaajia. Toki tarvitsemme mukaan myös kokeneita pelaajia.

–Viime kauden pelaajista Markus Kulmala, Emils Hartmanis, Alex Fredriksson, Teemu Färlin, Ken Pähn, Sakari Halttunen, Janne Pölhö, Micke Aho, Casper Carlsson, Jere Karavirta, Markku Hänninen ja kumppanit jatkavat meillä. Myös Miro Anttila treenaa meidän kanssamme. Toivottavasti hän jää meille, Hosiaisluoma toteaa.

–Ainoa varma lähtijä on Timi Lindroos, joka vaihtoi Sipoon ÅIF:iin.

Hosiaisluoman mukaan PSS tarvitsee lisää pelaajia vielä kaikille pelipaikoille.

–Ovet ovat avoinna. Virittelemme lisäksi tiiviimpää yhteistyötä PSS II:n suuntaan, koska 3. divisioonassa meidän nuoret pelaajamme saisivat lisää hyvää pelikokemusta, Hosiaisluoma sanoo.

–Harjoittelemme juhannukseen asti 4 kertaa viikossa ja siihen henkilökohtaiset treenit päälle. Juhannuksen jälkeen on 3,5 viikkoa omatoimista harjoittelua.

–Kesän lopulla pidämme mahdollisesti leirin Lappeenrannan suunnalla ja pelaamme siellä pari harjoituspeliä. Osallistumme myös Suomen cupiin pienen tauon jälkeen. Asiat pitää ensi kaudella hoitaa vain astetta paremmin, jotta emme joudu pettymään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. OP Pukkila haluaa yhdistää voimansa Päijät-Hämeen pankkien kanssa
 13. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 14. Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa
 15. Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.