PSS pääsi liiton avainseuraksi

PSS:n B- ja C-tytöt Salibandyliiton Maajoukkuetie - FBA -yhteistyöseuraksi.

PSS on kasvattanut paljon pelaajia Suomen liigakentille. PSS valittiin Salibandyliiton Maajoukkuetie-yhteistyöseuraksi. Marko Enberg

Marko Enberg

PORVOO|Porvoolainen PSS on valittu Suomen Salibandyliiton Maajoukkuetie - FBA -yhteistyöseuraksi. Kyseessä on Salibandyliiton uusi pelaajapolkujärjestelmä, jolla tuetaan pelaajakehityksen tärkeintä yksikköä eli seuraa, missä tehdään valmennuksen tärkein työ. Maajoukkuetie-toiminta on suunnattu D-, C- ja B-juniori-ikäisille. Mukaan valittiin avainseuroja, joilla on jo laadukas pelaajapolku lapsesta huipulle asti.

Maajoukkuetiehen valittiin tyttöpuolelta seitsemän seuraa ja 13 juniorijoukkuetta. PSS:sta mukaan pääsivät C-tytöt ja B-tytöt. PSS haki myös poikapuolelle, mutta valinta ei osunut kohdalle. PSS:n D2-poikajoukkueen valmentaja Johan Tuominen valittiin mukaan Maajoukkuetie-valmennustiimiin.

–PSS ei pojissa päässyt vielä mukaan tähän lähtöön. Liigajoukkueiden organisaatiot ovat poikien puolella vielä isosti edellä. Koko seuramme on kuitenkin kehittymässä oikeaan suuntaan ja meillä on paljon tavoitteellisia pelaajia ja valmentajia. Tämä pitkäjänteinen työ tullaan varmasti huomioimaan tulevaisuuden Maajoukkuetie -valinnoissa myös poikapuolella. Todella hienoa, kun Tuominen valittiin mukaan. Tästä on varmasti iloa koko seuralle, PSS:n valmennuspäällikkö Sauli Hynynen pohtii.

–Laji kehittyy valtavalla vauhdilla kaiken aikaa. On tärkeätä, että PSS on mukana tuossa kehityksessä. Maajoukkuetie- yhteistyöseurat saavat ensiluokkaista koulutusta ja pääsevät verkostoitumaan muiden valmentajien ja seurojen kanssa. Tästä hyötyvät varmasti myös pelaajat. Kehittymistä pystytään jatkossa myös mittaamaan konkreettisin keinoin, kun vertailemme toimintaamme muihin Maajoukkuetie-seuroihin.

Maajoukkuetiehen kuuluu myös kolme seurantatapahtumaa Eerikkilässä, missä muun muassa pelataan ja testataan pelaajia. Näihin tapahtumiin Maajoukkuetie-valmentajat valitsevat United-pelaajat. Pelaajia valitaan myös yhteistyöseurojen ulkopuolelta. Salibandyliiton tavoitteena on, että järjestelmässä ovat mukana valtakunnan parhaat seurat ja yksilöt D-junioreista lähtien.

–Liiton edustajat käyvät myös Porvoossa katsomassa meidän arkeamme. Tärkein työhän tehdään täällä kaupungin saleissa päivittäin, Hynynen muistuttaa.

–Joka päivä kun pyrimme tekemään asioita pikkaisen paremmin ja nostamme rimaa koko ajan korkeammalle, niin luomme porvoolaisille junioreille hyvän paikan omaan kotikaupunkiin, Hynynen muistuttaa.

–Itse lähden maanantaina valmennuspäälliköiden ja nuorten maajoukkuevalmentajien yhteiseen koulutukseen. B- ja C-tyttöjen valmentajille Jussi Heikkiselle ja Christian Bremerille tulee omia koulutuksia ja sparrausta. Voimme koko seurana olla ylpeitä, kun olemme heti Maajoukkuetie-toiminnassa mukana alusta lähtien, Hynynen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotikonttoreista palataan työpaikoille vaihtelevasti – kaupunki palaa lähityöhön vaiheittain syyskuusta lähtien
 2. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 3. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 4. Tulipalo tuhosi kokonaan asuintalon piharakennuksen Paippisissa
 5. Sara Kuivisto jäi viidenneksi Sveitsin Luzernissa
 6. Taistelutahtoinen Akilles Green Team nousi esiin viimeisen etapin väsymyksessä - Leevi Kervinen kokonaiskilpailun kahdeksas
 7. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 8. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 9. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 10. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 11. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 12. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 13. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 14. Koronakesän ensimmäinen teatteriesitys alkoi Postimäellä käsien desinfioinnilla
 15. Loviisa kiinnostunut ratahankeyhtiön osakkuudesta tietyin ehdoin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.