Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PSS haluaa mitalin

Maajoukkuepakille kapteenin nauha.

PORVOO| Porvoon Salibandyseuran naiset lähtevät vuosien tauon jälkeen liigaan mitalisuosikkina. PSS on määrätietoisesti kasvattanut omista junioreistaan liigan kantavia pelaajia ja on matkan varrella vahvistanut joukkuettaan täsmähankinnoilla. Viime kaudella PSS ylsi jo neljänneksi. Nyt on seuraavan askeleen vuoro.

PSS:n yksi täsmähankinnoista on maajoukkuepuolustaja Mia Karjalainen. Keväällä NST:n paidassa SM-kultaa juhlinut Karjalainen voitti kesällä opiskelijoiden MM-kullan ja kaapista löytyy pari Sveitsin mestaruuttakin.

Porvoossa Karjalainen äänestettiin heti PSS:n kapteeniksi.

–Otan tehtävän nöyränä vastaan. En ole aiemmin toiminut seurajoukkueen kapteenina. Olen toki kuulunut kapteenistoon. Opiskelijoiden MM-kisoissa olin Suomen kapteeni, Karjalainen kertoo.

–PSS on joukkue, joka voi yltää aivan mihin tahansa. Meillä on takanamme tiukkaa treenaamista. Fysiikkatreeniä on ollut tosi paljon. Jokainen pelaajamme, kun pitää huolta itsestään ja tekee töitä joukkueen eteen, niin voimme päästä tavoitteisiimme.

–Minulla on myös isoja henkilökohtaisia tavoitteita. Haluan koko ajan kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Minulta puuttuu edelleen MM-kulta, joten tavoitteeni on ilman muuta seuraavissa kisoissa. MM-hopeamitaleja on riittävästi.

Mia Karjalainen on toisen polven liigapelaaja. Äiti Aila Törmälä pelasi liigassa 1990-luvulla.

–Olen kasvanut salibandykentän laidalla. Aloitin lajin 7-vuotiaana vuonna 1995. En koskaan halunnut edes kokeilla muita lajeja. Äitini on muuten edelleen naisten liigan kaikkien aikojen jäähytilastossa kympin sakissa. En ole kilpailuhenkinen äitiäni kohtaan, mutta ainakin tuon tilaston kärkipaikan hän saa pitää perheessämme, Karjalainen nauraa.

Karjalainen on opiskellut Helsingin yliopistossa sosiaalipuolta vuodesta 2010 lähtien.

–Nyt alkavat viimein maisteriopinnot. Toki minulla oli pari välivuotta, kun pelasin Sveitsissä.

Vieläkö ulkomailla pelaaminen kiinnostaa?

–En usko, että lähden enää ulkomaille pelaamaan. Oli toki hieno kokemusta pelata Sveitsissä ja varsinkin se ensimmäinen mestaruus on sellainen, ettei se unohdu ikinä, Karjalainen toteaa.

Myös PSS hakee naisten liigasta yhä ensimmäistä mestaruuttaan.