Olympiapomo: Tokion olympialaisten siirto vuodesta 2021 eteenpäin on mahdotonta

Mori kertoi puntaroineensa Japanin pääministerin Shinzo Aben kanssa aiemmin keväällä kahden vuoden lykkäystä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion olympialaisia ei voi siirtää pidemmälle kuin ensi vuoteen, vakuuttaa olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Yoshiro Mori. Tästä vuodesta ensi vuoteen siirrettyjen kesäolympialaisten on määrä alkaa 23. heinäkuuta 2021.

Japanilainen tartuntatautien professori Kentaro Iwata kertoi alkuviikosta pitävänsä olympialaisia epärealistisina myös vuonna 2021, koska koronaviruspandemia etenee eri puolilla maailmaa eri tahtiin.

Mori kertoi puntaroineensa Japanin pääministerin Shinzo Aben kanssa aiemmin keväällä kahden vuoden lykkäystä, mutta viime kuussa Tokion kisajärjestäjät ja Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätyivät siirtämään olympialaisia vuodella.

Olympiapomo Mori korosti, että logistisesti kisojen uusi siirto on mahdoton. Jos kisoja ei voi ensi vuonna järjestää, ne peruuntuvat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut