Kiinalaisuimari jätti valituksen kahdeksan vuoden dopingrangaistuksestaan

Sun kärsi kolmen kuukauden dopingrangaistuksen 2014. Kahdeksan vuoden tuomionsa hän sai syyskuun 2018 yllätystestistä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kahdeksan vuoden kilpailukieltoon tuomittu kiinalaisuimari Sun Yang käyttää kaikki keinot kumotakseen rangaistuksensa. Hän on jättänyt Urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CAS:n tuomiosta valituksen Sveitsin liittovaltion SFT-tuomioistuimeen.

Sun kärsi kolmen kuukauden dopingrangaistuksen 2014. Kahdeksan vuoden tuomionsa hän sai syyskuun 2018 yllätystestistä, jonka päätteeksi hän vasaroi verinäytteensä kelvottomiksi.

Kolminkertainen olympiavoittaja yritti viedä tapauksen SFT:n käsittelyyn kahdesti jo ennen CAS:n tuomiota, mutta tuomioistuin ei ottanut sitä käsittelyyn.

Sun osallistui tapauksensa valitusvaiheessa uinnin MM-kisoihin viime vuonna. Hän saavutti kisoissa kaksi maailmanmestaruutta. CAS on ilmoittanut, ettei sillä ole valtuuksia riistää näitä mestaruuksia Sunilta.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut