Yllätysnimi PSS:n päävalmentajaksi – liigan kestomenestyjä Mika Ahonen Suomi-sarjaan

Suomen kaikkien aikojen menestynein liigavalmentaja Mika Ahonen luotsaa ensi kaudella PSS:n miesten joukkuetta. Salibandyliiga/ Juhani Järvenpää

Marko Enberg

Suomen kaikkien aikojen menestynein liigavalmentaja Mika "Amu" Ahonen, 48, luotsaa ensi kaudella Porvoon Salibandyseuran miesten joukkuetta. Suomi-sarjassa pelaava PSS ja Ahonen tekivät keskiviikkona vuoden mittaisen sopimuksen.

Ahonen on valmentanut liigatasolla 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hän on voittanut uskomattomat kymmenen Suomen mestaruutta. Hurjin jakso osui vuosille 2003–2011, jolloin Ahonen luotsasi SSV:n mestariksi peräti seitsemän kertaa. Lisäksi palkintokaapista löytyy kymmenkunta cupin mestaruutta, kolme Euroopan cupin eli Champions cupin kultaa, sekä kruununa 2016 joulukuulta Suomen MM-kulta.

Ahonen on valmentanut liigatasolla SSV:tä, VFT:tä, Oilersia, HIFK:ta, sekä viimeksi EräViikinkejä. Hän on luotsannut kauden myös Ruotsin liigan Helsingborgia.

– Olen nyt vuoden verran ollut tekemättä yhtään mitään. Yhden matsin kävin viime talvena katsomassa ja jotakin pelejä katsoin tv:stä, mutta muuten tuntui, että oli hyvä ottaa etäisyyttä lajiin, Mika Ahonen kertoo.

– PSS otti pari viikkoa sitten yhteyttä. Se herätti jotenkin kiinnostusta. Liigassa treenattiin 4-5 kertaa viikossa ja siihen pelit päälle. Suomi-sarjassa ei vedetä tuollaisia määriä, joten ajattelin, että miksei, Ahonen pohtii.

– Tiedän, että PSS pärjää naisissa, mutta miesten joukkueesta en paljon vielä tiedä. Odotan mielenkiinnolla.

Ahonen on parhaillaan pääkaupunkiseudulla muuttopuuhissa. Kohde on vielä valitsematta.

– Joo uusi asunto on haussa. Ehkä nyt pitää katsoa Porvoonkin vaihtoehdot, Ahonen naurahtaa.

Porvoolaisseurassa Ahosen sopimus otettiin ilolla vastaan.

– Olemme saamassa PSS:lle kenties parhaan joukkueen 5-6 vuoteen. Koko viime kauden runko on jatkamassa ja lisäksi olemme saamassa omia kasvattejamme takaisin paluumuuttajina. Mietimme valmennuskuviota pitkään. Hieman jopa yllätyin, kun Ahonen kiinnostuikin meistä, PSS:n manageri ja pelaaja Erkko Vaniala kertoo.

– Lähdemme ilman muuta tavoittelemaan Suomi-sarjan kärkisijoja ensi kaudella. Erityisesti odotan paikallisderbyjä Loviisan Toria vastaan, Vaniala hehkuttaa.

Suomi-sarja on kotimaan kolmanneksi korkein sarjataso.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.