Salibandyn MM-kotikisojen järjestäminen selviää vasta syyskuussa

STT

Salibandyn miesten MM-kisat on määrä järjestää joulukuussa Helsingissä, mutta tapahtuman yllä leijuu kysymysmerkkejä.

Kansainvälinen salibandyliitto IFF kertoi maanantaina , että päätös kisojen järjestämisestä tehdään viimeistään syyskuun lopussa. Kysymysmerkkejä aiheuttaa koronavirustilanteen tuoma epävarmuus esimerkiksi siitä, millaisia matkustus- ja kokoontumisrajoituksia loppuvuodesta mahdollisesti on.

Helsingin MM-kisojen tapahtumajohtajan Hanne Pirkolan mukaan kisajärjestelyt etenevät normaalisti, mutta varasuunnitelmia on tehty.

– Varasuunnitelmat liittyvät siihen, jos kisat jouduttaisiin järjestämään pienemmällä joukkuemäärällä tai siirtämään.

MM-kisojen lipunmyynnin ensimmäinen vaihe alkoi marraskuussa. Loput liput tulivat myyntiin toukokuun puolivälissä.

– Lipunmyynti kävi marraskuussa tosi hyvin. Nyt tällä tilanteella on varmasti ollut vaikutusta myyntiin. Emme ole siinä mielessä huolissamme, sillä aikaa on vielä, Pirkola sanoo.

Mikäli MM-turnausta ei pelata joulukuussa, se siirretään myöhempään ajankohtaan perumisen sijaan.

Pieneneekö MM-joukkuemäärä?

Yli 500 henkilön yleisötapahtumat on Suomessa kielletty ainakin heinäkuun loppuun. Kukaan ei tiedä, millainen rajoitustilanne on loppuvuodesta eri maissa.

– Meidän täytyy tuolloin selvittää muun muassa, mitkä ovat maakohtaiset rajoitukset osallistuvista maista ja mitä sääntöjä on Suomessa. Ne vaikuttavat olennaisesti siihen, mitkä maat voivat osallistua, IFF:n suomalainen pääsihteeri John Liljelund ennakoi syyskuun ratkaisuun vaikuttavia asioita.

Mahdolliset kokoontumisrajoitukset puolestaan vaikuttavat siihen, onko kisojen järjestäminen joulukuussa taloudellisesti järkevää.

MM-kisat on määrä pelata 16 joukkueella. Niiden järjestäminen on taloudellisesti tärkeää järjestäjille ja IFF:lle.

– Jos kisat jätettäisiin pelaamatta, se olisi aika iso lovi taloudellisesti, Liljelund myöntää.

Syyskuulle siirrettyjen alle 19-vuotiaiden naisten MM-kisojen kohtalosta päätetään viimeistään kesäkuun puolivälissä. Seurajoukkuekilpailut Euro Floorball Cup ja Euro Floorball Challenge sekä opiskelijoiden MM-kisat perutaan tältä vuodelta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut