Ampumahiihtoliiton valtionapuvalitus hylättiin – liitto pohtii vielä jatkovalitusta

Ampumahiihtoliitolla on kuukausi aikaa päättää, valittaako se tuoreesta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Ampumahiihtoliiton syksyllä 2018 jättämä valitus saamatta jääneestä vuoden 2018 valtionavusta on hylätty Helsingin hallinto-oikeudessa, liitto tiedotti keskiviikkona. Kyse oli noin 240 000 eurosta.

Liiton valtionapukuvioista kohistiin keväällä 2018, kun alussa luultiin liiton unohtaneen toimittaa valtionapuhakemuksen ajoissa Opetus- ja kulttuuriministeriöön (OKM).

Liitto vakuutteli jättäneensä hakemuksen ajoissa, ja sen vahvisti myös Helsingin hallinto-oikeus päätöksessään. Rahat jäivät kuitenkin saamatta tietoteknisten kiemuroiden myötä.

– Hakemusasiakirja oli tallentunut palveluun sellaisessa teknisessä muodossa, että se ei ole ollut lain edellyttämällä tavalla OKM:n käsiteltävissä ilman huomattavan työläitä järjestelmätason hakuja, jotka edellyttivät ministeriöltä ulkopuolista asiantuntemusta. Ministeriö ei siten hallinto-oikeuden mielestä menetellyt hallintolain vastaisesti jättäessään Ampumahiihtoliiton hakemuksen tutkimatta, liitto kertoi keskiviikkona.

Liitolla on kuukausi aikaa päättää, valittaako se tuoreesta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.