Porvoonseudun Urheiluautoilijoiden Riku Tahkon kausi jatkuu heinäkuussa Latviassa

Ralli: 35-vuotias porvoolainen ajaa tällä kaudella SM-rallia MINI One Rally2kit-luokan autolla.

Porvoonseudun Urheiluautoilijoiden (PoSUA) Riku Tahko on innoissaan, kun hän pääsee taas heinäkuussa tositoimiin rallitautonsa ratissa. Arkisto/Toni Degerlund

COVID-19 -pandemian johdosta urheilutapahtumat maailmalla ovat siirtyneet tulevaisuuteen. Rallin SM-sarjaa ajavan Riku Tahkon kausi jatkuu näillä näkymin heinäkuussa Latvian ERC-rallissa.

Kauden 2020 vahvasti Rallin SM-sarjan SM2-luokassa aloittanut Riku Tahko on Joensuun SM-rallin päätöksestä lähtien odottanut pääsyä erikoiskokeille. Maailmalla etenevän COVID-19 pandemian takia urheilutapahtumat ovat kuitenkin olleet kiinni jo maaliskuun puolesta välistä.

Rallin SM-sarjan osalta se tarkoittaa sitä, että Kouvolan SM-ralli siirtyy syyskuulle ja syyskuulle kaavailtu Oulun SM-ralli on peruttu. Sarja päättyy suunnitelmien mukaan Pohjanmaalla syyskuun lopulla. Myös Tahkon ohjelmassa ollut ERC-sarjan kilpailu Latviassa on päätetty siirtää ajettavaksi heinäkuun puoleen väliin.

– Harmi, että tällainen pidempi kevättauko nyt tulee, mutta totta kai terveys on nyt pääasia,

– Talvikaudesta on edelleen hyvä maku. Varsinkin Joensuussa auto saatiin hyvään tikkiin ja olimme hyvässä vauhdissa.

– Muutenkin talvikausi oli näkyvyydestä ja huomiosta päätellen onnistunut, muistelee Riku Tahko.

Talvikaudesta on edelleen hyvä maku.

Tällä hetkellä seuraava kilpailu Tahkon kisakalenterissa on Latvian ERC-osakilpailu.

– Sinne on aikomus lähtöä, jos lähtö on lain puitteissa mahdollinen ja terveyden kannalta turvallinen, Tahko kertoo.

– Siihen on nyt hyvää aikaa valmistautua. Sen jälkeen toivottavasti Suomen MM-rallissa olemme Ylen Ralliradiossa mukana.

Vaikka tauko ralleissa on vielä pitkä, ei Tahkokaan usko sen olevan lopullinen. Tahkon omien ajohalujen lisäksi sisällä polttaa halu tarjota rallista kiinnostuneille mahdollisuus moottoriurheiluun.

– Toivottavasti nopeasti päästään tekemään ralliautoilla erilaisia elämyspalveluita ja koulutuksia. Jos kesäkaudella haluatte ralliauton kyytiin tai itse kokeilemaan ajotaitoja, niin olkaa yhteydessä.

– Tällaisina aikoina on tärkeintä, että pysytte terveinä. Pitäkää itsestänne ja lähimmäisistänne huolta ja nauttikaa kesästä. Rallia on vielä luvassa.

Taustat

Riku Tahko

Ikä: 35 vuotta.

Ammatti: Yrittäjä, Motorsportin monitoimimies.

Kotipaikka: Porvoo.

Paras saavutus (omasta mielestä): Rallin SM–mitali 2012, Rallicrossin SM–Mitali 2018. Neste Ralli 2005 paras ensikertalainen.

Lempimusikki: Hip hop, rock.

Lempiruoka: Pizza.

Motto: Motorsport4life.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.