Polara Kainuun valtias

STT

Tämän vuoden Kainuu-ajossa oli poisjäännin myötä vain seitsemän hevosta lähtöviivalla, mutta silti lähdöstä tuli todellinen urheilullinen herkkupala. Alkumatkalla selviteltiin, mikä hevonen saa lähtöä vetää ja vastaus tähän saatiin vasta kolmannen johtohevosen myötä. Norjalaisvieras Faste Viking oli ensimetrien nopein, sen jälkeen johtopaikalle suunnisti Koskelan Akseli, ja kun ensimmäinen 500 metriä 2140 metrin ryhmäajosta oli taitettu vauhdikasta 19,5-kyytiä, laumanjohtajana nähtiin Josveis.

Antti Tupamäen ohjastama Polara päätyi johtavan rinnalle ja murskasi Josveisin vastarinnan jo viimeisessä kaarteessa. Polara sai kuitenkin vielä vakavan uhkan perässään matkanneelta Vaellukselta. Hienot suomenhevoset tulivat maalisuoraa rinta rinnan, Vaellus näytti jo hankkivan yliotteen, mutta Polara vastasi urheasti ja sen turpa oli juuri tärkeimmällä hetkellä, maalipaalulla, edellä. Ihmissilmä tätä ei tosin pystynyt toteamaan kuin maalikamerakuvasta. Polaran voittoaika 22,3ake oli uusi Kajaanin rataennätys, mikä toi tuhannen euron lisän 7 000 euron ykkösrahoihin. Kyseessä oli Antti Tupamäen päivän toinen T75-voitto, ensimmäisen toi avauskohteen Ruopas, joka johti varmoin ottein lähdöstä maaliin.

Myös lämminveristen rataennätyksen rikkomista haettiin rataennätyskokeeksi nimetyssä rodun ykkössarjan mittelössä. Siihen ei kuitenkaan tällä kertaa ylletty, mutta muuten toisesta ulkoparista voittoon hyökänneen T.Rexin esitys oli mainio. Tulos 12,3a jäi kolme kymmenystä rataennätyksestä. T.Rexiä ohjasti päivän narumies Santtu Raitala, joka voitti peräti neljä kertaa. T75-lähtöjä niistä oli kaksi, toisen 75-ykkösen Raitalalle toi vauhdilla kirinyt MAS Champ.

T.Rex on nyt myös vuoden voitokkain kauden kuudella ykkösellään. Samaan saavutukseen nousi suomenhevosten puolella Myrskyri. Henri Bollströmin ajokki otti keulajuoksun jälkeen ehkä päivän varmimman ykkösen. Ruuna päätteli 1.21-kyytiä, eikä siinä ollut muilla turvan koputtamista.

Muut T75-lähdöt olivat Ville Pohjolan heiniä. Hän voitti lämminveritammoilla Kitzune G.G. ja Outfield Olga.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut