If Sibbo-Vargarnan Aino Tapio on urheileva some-vastaava

Yleisurheilu: Viisivuotiaana alkanut seurataival on rikastuttanut Aino Tapio elämää.

Aino Tapio on S-V:n yleisurheilun some-vastaava. S-V

Jouni Lampinen

If Sibbo-Vargarnan kasvatti, Ainoa Tapio, on päivittänyt ahkerasti tietoja seuransa yleisurheilukisoista sosiaalisessa mediassa kesäkuun aikana. Viisivuotiaana sipoolaisseuran toimintaan liittynyt Tapio on nyt 22-vuotias.

– Veljeni on minua kolme vuotta vanhempi ja hän oli jo mukana yleisurheilutoiminnassa. Hinkusin mukaan, koska halusin aina tehdä mitä isovelikin tekee.

Tapio aloitti S-V:n yleisurheilijoiden some-vastaavana kesäkuun alussa.

– Minulla ei ole ollut aikaisemmin tällaista työtehtävää. Olen saanut vapain käsin lähteä liikkeelle tähän.

Tapiolla on vahva tausta SV:n yleisurheiluperheessä. Hän on ennen kaikkea S-V:n urheilija, joka on myös toiminut seuran hyväksi erilaisissa tehtävissä, esimerkiksi yleisurheilukoulussa. Yleisurheilukoulut aktivoivat lapsia ja nuoria Nikkilässä ja Söderkullassa.

– Olen ollut aikaisemmin yleisurheilukouluissa sekä ohjaajana että vastuuvetäjänä. Näillä kouluviikoilla hyvä ryhmähenki syntyy nopeasti. Kouluissa lasten kanssa pidetään hauskaa ja treenataan monipuolisesti.

Kun Tapio oli lapsi, hän pääsi vanhempiensa kyydissä Boxista Nikkilään S-V:n yleisurheiluharjoituksiin. Tapion oma yleisurheiluharrastus ja kilpailu-ura jatkuu edelleen aktiivisena. Tapio valitsi pituushypyn päälajikseen vasta viime kaudella. Sitä ennen hän oli panostanut erityisesti 400 metrin aitoihin ja pikamatkoihin. Päälajin vaihtaminen toi välittömästi hyviä tuloksia. Hän oli Kalevan kisoissa seitsemäs ja voitti N22-sarjassa SM-kultaa.

– Ennätykseni on 598. Olen niin varhaisessa vaiheessa lajin kanssa, että tekniikkaa ja voimaa on vielä paljon kehitettävänä.

– Nopeuttakin saa olla enemmän. Kyllä minulla on kaikissa osa-alueissa kehittämistä.

Tapio kokee saavansa kilpailuista motivaatiota harjoitteluun.

– Sytyn hyvin kilpailuihin.

Tapion pituushyppyvalmentajana toimii Ragne Kytölä. Kytölä on entinen maajoukkuetason moniottelija, joka voitti ulkoradoilla kaksi kertaa SM-kultaa seitsenottelussa ja kerran pituushypyssä. Tapio on iloinen saadessaan olla osana hyvin toimivaa ja menestynyttä yleisurheiluperhettä.

– Voitimme yhteensä 22 SM-mitalia ja saavutimme kolme maajoukkuepaikkaa viime vuonna.

S-V:n järjestämät Energia-kisat ovat osoittaneet, että sipoolaisyleisurheilijat kehittyvät laajalla rintamalla tänäkin vuonna. S-V:n urheilijoista 32 teki kauden ensimmäisissä kisoissa uuden ennätyksensä. Rasmus Martin paransi omaa ennätystään 200 metrillä M17-sarjassa. Hänen loppuaikansa oli 23,36.

– Se oli hyvä tulos. Martin on hyvässä kunnossa ja kehittynyt. Nyt hän saa vielä ekstra-apua meidän valttikortilta, valmentaja Taisto Oleniukselta, Tapio tietää.

Myös Veronica Lindberg paransi pituuden ennätystään N17-sarjassa. Hänen uusi ennätyksensä on nyt 4,95.

– Veronican viimeinen hyppy osui hyvin lankulle ja hän sai hyvin ilmavuutta hyppyihinsä.

Tapio tietää jo nyt, että hänellä on paljon iloisia päivityksiä jaettavanaan S-V:n osalta somessa tänä kesänä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut