Anastasia Kulikova käytti koronavirustauon pelityylinsä kehittämiseen

Suomen naistenniksen kärkipelaaja Anastasia Kulikova nappasi Helsingin Talissa uransa toisen kaksinpelin SM-kullan ulkokentillä, mutta helpolla mestaruus ei finaalivastustaja Ella Haavistoa vastaan irronnut.

Turnauksen kärkisijoitettu Kulikova kaatoi Smashia edustavan Haaviston lopulta 6–3, 6–2, vaikka Haaviston hyökkäävä peliote ja pallon epäsuotuisat pomput turhauttivatkin Kulikovaa paikoin.

– Kuumuus teki pelaamisesta vaativaa. Olin myös väsyneempi kuin edellisinä päivinä, ja Ella pelasi hyvää ja aggressiivista tennistä, HVS:ää edustava Kulikova kertoi.

– Tuntuu todella hyvältä, että voin viimein pelata turnauksessa ja vieläpä voittaa sen. En ollut voittanut yhtäkään turnausta tänä vuonna, joten tämä on minulle todella suuri mestaruus. Se tuli vieläpä kotikentälläni Talissa.

WTA:n maailmanlistalla sijalla 532 oleva Kulikova, 20, on pystynyt muokkaamaan pelityyliään koronaviruksen aiheuttaman turnaustauon aikana. Turnauskiireessä muutokset olisivat todennäköisesti jääneet tekemättä.

– Olen tehnyt isoja muutoksia syöttööni ja muuttanut myös kämmenlyöntini otetta. Suurin keskittyminen on kuitenkin mennyt kunnon kehittämiseen.

Kulikovan kesä jatkuu kotimaan kisoilla. Kansainvälisistä turnauksista tietoa ei vielä ole, sillä lajin kattojärjestö ITF käynnistelee turnauksiaan parhaassakin tapauksessa vasta elokuun alussa.

– Mielestäni turnausten aloittaminen ei näytä kovinkaan positiiviselta juuri nyt. Mutta näemme, miten asian kanssa käy. Järjestäjät tietävät parhaiten.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut