Hopea ei ole häpeä, mutta F1-Mercedes haluaa uudistua

Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hopeanuolena tunnettu Mercedes ajattaa tulevalla kaudella formula ykkösten MM-sarjassa kahta pääväriltään mustaa autoa. Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta.

Mercedes kertoo havainneensa, että tallin työntekijöistä kolme prosenttia kuuluu vähemmistöryhmiin ja 12 prosenttia on naisia.

– Olemme käyttäneet viime viikot nähdäksemme, millainen talli meillä on nyt ja millainen haluamme sen olevan tulevaisuudessa. Monimuotoisuuden puute osoittaa, että meidän pitää löytää uusia väyliä tavoittaa talentteja, joita emme nyt tavoita. Tallistamme tulee sitä vahvempi, mitä laajemmalta alalta haalimme osaamista, tallin tiedotteessa kerrotaan.

Mustien autojen lisäksi kuljettajien valkoiset ajohaalarit vaihtuvat tummaan sävyyn.

– Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa meidän lajissamme tai yhteiskunnassamme. Olen ylpeä, että voin olla mukana tallin, Lewisin ja Mercedes-Benzin mukana saattamassa tätä tärkeää sanaa, Bottas sanaili.

Hamilton sai tahtonsa läpi

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton, kuusinkertainen maailmanmestari ja formula 1:n MM-sarjan ainoa mustaihoinen kuljettaja, on ollut yksi äänekkäimpiä Black Lives Matter -liikkeen tukijoita. Hamilton on kertonut kokeneensa syrjintää karting-ajoista aina kuninkuusluokkaan asti.

– On todella tärkeää, että käytämme tämän mahdollisuuden oppiaksemme yksilöinä ja yrityksinä, että merkittäviä tekoja ja muutoksia voidaan tehdä yhdenmukaisuuden puolesta. Olen henkilökohtaisesti kokenut rasismia ja nähnyt perheeni ja ystävieni kokevien rasismia. Puhun sydämestäni, Hamilton paalutti.

Tiedotteessa ei suoraan puhuta uudesta värimaailmasta Hamiltonin ideana, mutta vuolaat kiitokset antavat osviittaa idean isästä.

– Haluan kiittää Totoa (tallipäällikkö Wolff) ja Mercedesin hallitusta siitä, että heillä oli aikaa kuunnella, keskustella ja ymmärtää kokemuksiani. Tämä linjaus osoittaa, että meillä on muutoshalua ja tahtoa kehittyä koko organisaationa, Hamilton sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotikonttoreista palataan työpaikoille vaihtelevasti – kaupunki palaa lähityöhön vaiheittain syyskuusta lähtien
 2. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 3. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 4. Tulipalo tuhosi kokonaan asuintalon piharakennuksen Paippisissa
 5. Sara Kuivisto jäi viidenneksi Sveitsin Luzernissa
 6. Taistelutahtoinen Akilles Green Team nousi esiin viimeisen etapin väsymyksessä - Leevi Kervinen kokonaiskilpailun kahdeksas
 7. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 8. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 9. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 10. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 11. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 12. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 13. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 14. Auto lensi katolleen keskelle Jakarintietä – kuljettaja selvisi lievin vammoin
 15. Ulosajo Jakarintiellä – henkilöauto nostettiin hinausauton kyytiin

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.