Venäjän yleisurheiluliitto pyytää lykkäystä dopingsakkonsa maksamiseen – viisi miljoonaa dollaria piti maksaa viimeistään keskiviikkona

STT

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics (WA) rankaisi maaliskuussa Venäjän yleisurheiluliittoa (RUSAF) dopingrikkeistä 10 miljoonan dollarin eli noin 8,9 miljoonan euron sakolla. Sakosta piti maksaa puolet eli viisi miljoonaa taalaa viimeistään 1. heinäkuuta, mutta uutistoimisto Tassin mukaan RUSAF pyytää lykkäystä maksun suorittamiseen.

WA ilmoitti maaliskuussa, että olympiakelpoisten venäläisten "neutraalien urheilijoiden" kilpailuoikeudet voidaan viedä kokonaan, jos RUSAF ei ole maksanut viittä miljoonaa dollaria heinäkuun 1. päivään mennessä. Tilanne on kuitenkin epäselvä: RUSAF:n puheenjohtaja Jevgeni Jurtshenko kertoi Tassille, että venäläispyyntöön maksun lykkäämisestä ei ole saatu vastausta WA:lta.

Sakon loput viisi miljoonaa ovat ehdollisia, ja maksu tulee voimaan, mikäli Venäjällä ilmenee dopingrikkeitä kahden vuoden aikana. Viisi miljoonaa peritään myös, mikäli RUSAF ei täytä WA:n vaatimuksia dopingin vastaisessa työssä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut