Kenttäratsastuksesta mestaruusmitaleja Porvooseen

Belinda Ahlberg ja Hrogas, Niina Holmberg ja Mecenas, valmentaja Minna Pekkala sekä Bea Vallgren ja Gwen juhlivat mitaleita viime viikonloppuna. Samuel Partanen

Inka Töyrylä

Porvoolaisratsastajat juhlivat mitalisateessa viikonloppuna Keravalla järjestetyissä kenttäratsastuksen aluemestaruuskilpailuissa. Etelä-Suomen alueen senioreiden henkilökohtaisen mestaruuden voitti Porvoon Mustangin Niina Holmberg Mecenas-hevosellaan. Kolmanneksi sijoittui Mustangin Belinda Ahlberg Hrogas-hevosella.

Mustangin Bea Vallgren voitti junioreiden mestaruuspronssia Gwen-ponillaan. Vallgren osallistui heinäkuussa myös ponien SM-kilpailuihin Hattulassa, jossa jäi niukasti mitalitta sijoittuen tuolloin kuudenneksi.

– Keravan maastoradat olivat loistavia, siellä oli riittävästi tehtäviä, jotka oli myös pystyttävä ratsastamaan. Maastossa tuli helposti virheitä, porvoolaisratsastajien valmentaja Minna Pekkala sanoo.

Juniorit ja ponit kilpailivat omassa kategoriassaan. Vallgrenin lisäksi kilpailuun osallistui Mustangin Anna Niska Tropic Night -hevosellaan.

– Molemmilla junioreilla tuli yksi harmittava ohimeno maastossa, muuten kilpailusta olisi tullut kaksi kirkasta mitalia. Annan suoritus oli todella hieno, hän oli kultamitalissa kiinni viimeiselle esteelle saakka, Pekkala kertoo.

Aluemestareiden lisäksi myös Porvoon Mustangin Monica van Assendelft menestyi Keravalla. Hän ratsasti kansallisella tasolla kovassa seurassa maan parhaiden kenttäratsastajien kanssa ja sijoittui lauantaina vaativassa kahden tähden kilpailussa neljänneksi hevosellaan Chupito M ja sunnuntaina metrin maastoesteillä kolmanneksi toisella hevosellaan Mini Magic.

Kenttäratsastusta on sanottu ratsastuksen kuninkuuslajiksi. Kolmivaiheisessa kilpailussa ratsukon on suoritettava sekä kouluratsastuskoe, rataesteet sekä maastokoe. Maastokoe on kilpailujen näyttävin osuus, jossa hypätään maastoon sijoitettuja kiinteitä esteitä, penkereitä, hautoja sekä veteen ja vedestä pois. Kilpailu vaatii sekä hevoselta että ratsastajalta hyvän yhteistyön lisäksi nopeutta ja kestävyyttä.

Pekkala kertoo Porvoossa olevan tällä hetkellä todella hyvä meininki ratsastuksen saralla.

– Ratsastajat ovat innostuneita ja sitoutuneita valmennuksiin, olemme saaneet kisaradoille todella paljon uusia ratsastajia ja tulokset alkavat näkyä. Tämä on laji, joka edellyttää kokonaisuuden näkemistä ja pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

Pekkala korostaa myös koko tiimin tärkeyttä.

– Valmennuksen lisäksi huoltojoukot on oltava kunnossa, oma roolinsa on niin kengittäjällä kuin hevoshierojallakin. Hevosten hoitajat ovat kenttäkisoissa ensiarvoisen tärkeässä asemassa.

Minna Pekkala on tehnyt usean vuoden ajan yhteistyötä olympiakenttäratsastaja Elmo Jankarin kanssa.

– Hänen aluevalmennuksissaan on käynyt paljon porvoolaisratsukoita, ja se näkyy kyllä. Yhteistyö toisen valmentajan kanssa on ollut todella tärkeää ja tuottoisaa, Pekkala sanoo.

Seuraavat mestaruusmittelöt käydään Porvoossa ensi viikonloppuna. Porvoon Mustang järjestää kaksipäiväiset kouluratsastuskilpailut, joissa lauantaina nähdään aluetason luokkien lisäksi pitkästä aikaa kansallisia vaativan tason luokkia. Sunnuntaina Kokonniemessä ratkotaan Etelä-Suomen aluejoukkuemestaruudet kouluratsastuksessa.

Myös Etelä-Suomen alueen henkilökohtaiset estemestaruudet ratkotaan tänä vuonna Porvoossa kaikille avoimien aluetason kilpailujen yhteydessä. Nämä kilpailut järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Estekorkeudet tuolloin ovat 85–120 senttiä.

Etelä-Suomen aluemestaruudet

Juniorit/ponit:

1) Oona Vehkovuori / Wellspring, Lohjan Ratsastajat

2) Arvi Martikainen / I. Termie R 3, Ruohojärven kartanon Ratsastajat

3) Bea Vallgren / Gwen,Porvoon Mustang

Seniorit:

1) Niina Holmberg / Mecenas, Porvoon Mustang

2) Jasmina Sulkumäki / Bonapartis, Nuuksion Ratsastajat

3) Belinda Ahlberg / Hrogas, Porvoon Mustang

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut