Joonas Rinne kairaa tuplaa Turun Kalevan kisoista – tonnivitosen kolminkertainen mestari on myös 800 metrin voittajasuosikki

Rinteelle pitäisi sopia mikä taktiikka tahansa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne tavoittelee Turun Kalevan kisoissa neljättä peräkkäistä Suomen mestaruutta 1 500 metrillä. Tällä kertaa hän starttaa ennakkosuosikkina myös 800 metrille. Tavoitteena on tupla.

– Mestaruusastelma, mutta katsotaan, pystynkö lunastamaan odotuksia, Rinne kommentoi asetelmaa torstaina eli päivää ennen urakkansa alkua.

Rinne, 25, starttaa tonnivitoselle perjantaina. Lauantaina hän juoksee 800 metrin alkuerät ja rupeama huipentuu 800 metrin finaaliin sunnuntaina.

– Tiukka viikonloppu. Tulee kolme kisaa peräkkäin, joten pitää saada jokaisen lähdön jälkeen palautuminen heti käyntiin. Täytyy keksiä myös jotain muuta ohjelmaa, ettei mielessä ole koko ajan vain kisa, kisa, kisa, Rinne pohti haastetta.

Rinteellä on Kalevan kisojen 800 metrillä SM-hopea 2018 sekä pronssit 2017 ja 2019 kisoista. Kahdesta ratakierroksesta tuli silti täksi kaudeksi hänen päämatkansa.

– Keväällä selvisi, että tästä tulee (koronapandemian takia) erilainen kesä. Ajattelin, että 800 metrillä pystyn myös omalla vedolla hyvään aikaan ja kisaan, mutta 1 500 metrillä hyvä aika vaatisi myös hyvän kilpailun, Rinne avasi lajien painotusta.

Tonnivitoseen voi tulla vauhtia

Rinne kohensi 800 metrin ennätyksensä aikaan 1.47,87 heinäkuussa Tampereella. Elokuun alussa hän paransi 1 500 metrin ennätystään kutkuttavasti 47 sadasosasekunnin päähän 3.40:stä.

– Kalevan kisojen jälkeiset kilpailusuunnitelmat ovat vielä auki, mutta haluaisin löytää kisan, jossa voisin juosta tonnivitosen alle 3.40:n, Rinne kertoi.

Turussa tuskin hätyytellään ennätyksiä, kun juoksijoiden kiikareissa näkyvät vain mestaruus ja mitalit.

– 1 500 metrillä asetelma on sellainen, että siitä voi tulla kohtuu vauhdikas. 800 metristä en osaa sanoa. En tiedä vielä itsekään, millä taktiikalla lähden, Rinne pohdiskeli.

Rinteelle pitäisi sopia mikä taktiikka tahansa.

– Jos lähdetään hitaasti, juoksu menee rauhattomaksi. Toisaalta loppukiri on vahvuuteni, Rinne vastasi kysymykseen mieluisimmasta vauhdin rakenteesta.

Tonnivitosen mahdollisiksi vauhdinpitäjiksi Rinne veikkaili Samu Mikkosta ja Konsta Hämäläistä. Kaksikko on kotimaan tilastossa sijoilla kolme ja neljä heti Topi Raitasen ja Rinteen perässä.

Raitanen ei osallistu Turun Kalevan kisoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut