Raskin ratkaisu jakoi mielipiteet – "Ensimmäinen huolemme on hänen perheensä terveys ja turvallisuus"

Jääkiekon NHL:ssä menestystä jahtaavan Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask teki lauantaina kovan ratkaisun. Mestarisuosikkeihin kuuluvan joukkueen ykkösmaalivahti jätti kauden kesken, lähti Toronton NHL-kuplasta ja suuntaa kotiin vaimonsa ja kolmen lapsensa luo.

– Menemme eteenpäin. Tiedän, että tämä kuulostaa kylmältä, mutta ammattilaisella tasolla meillä on täällä homma tehtävänä, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy kertoi TSN:lle .

Ammattinsa hoitamista Boston jatkoi lauantai-iltana, kun se kukisti Carolinan 3–1 ja siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon. Paikka toiselta pudotuspelikierrokselta heltiää neljällä voitolla.

33-vuotiaan Raskin ilmoitus ottelupäivänä kummastutti, mutta sai myös ymmärrystä.

– Saimme tietää asiasta vähän ennen bussin lähtöä. On selvää, että ensimmäinen huolemme on hänen perheensä terveys ja turvallisuus, puolustajajätti Zdeno Chara kertoi TSN:lle.

Rask on keskittynyt perheeseen aiemminkin

Raskin kolmesta lapsesta nuorin syntyi alkuvuodesta. Savonlinnalaislähtöinen maalivahti on ennenkin asettanut ammattilaisuransa taka-alalle ja keskittynyt perheeseensä. Syyskaudella 2018 Rask oli sivussa joukkueen toiminnasta usean päivän ajan perhesyiden takia, mutta palasi sen jälkeen kaukaloon hurjavireisenä.

Kauden loppuvaiheessa Rask kannatteli joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin saakka.

Seuraavan kauden 2019–20 runkosarjassa Boston oli piikkipaikalla, kun kausi pantiin tauolle maaliskuussa. Kausi jatkui elokuun alussa, mutta Bostonin vireessä on ollut toivomisen varaa. Se hävisi kaikki kolme sijoitusotteluaan ennen pudotuspelejä eikä Carolina ole helppo kaadettava pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Lauantai-illan ottelussa torjuntavastuuseen pääsi 35-vuotias tshekkivahti Jaroslav Halak, jolle pudotuspeliottelu oli ensimmäinen sitten kevään 2015. Rask oli aloittanut 78 peräkkäistä Bostonin pudotuspeliottelua.

– Halak on suosittu kaveri, ja joukkue tietää hänen kyvyt, päävalmentaja Cassidy kertoi NHL:n verkkosivuilla .

– Nyt voisi olla hänen vuoronsa saada aikaan mukava jakso. Ehkä tämä on Halakin vuosi. Tuukalla oli hieno jakso viime vuonna, Cassidy viittasi Raskin kevätkauden 2019 vireeseen.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut