Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Paavola ponnisti ensimmäiseen seiväsmestaruuteensa

Koko kesän hyppyjään parantanut Mikko Paavola hyödynsi parhaiten Tommi Holttisen poissaolon ja nappasi uransa ensimmäisen seiväsmestaruuden Kalevan kisoissa. Alajärven Ankkureita edustavan Paavolan voittotulos oli 531.

Paavolan kilpailu sujui kuin kuluva kesä. Alku oli hankala ja hyppy parani vähitellen kilpailun edistyessä.

– Kilpailu alkoi nihkeästi, mutta sain kasattua lopulta hyvän kisan, Paavola tiivisti päivän.

– Tämä on hieno jatko nousujohteiselle kaudelle.

Paavola aloitti kauden viidestä metristä. Heinäkuussa ylittyi parhaimmillaan 531 ja elokuun alussa oma ennätys 546. Mestaruuus tuli silti yllätyksenä.

– Mielessä on käynyt, että mestaruus on mahdollisuuksien rajoissa. Nyt kuitenkin tuntuu, etten ole vielä ihan hahmottanut, että olen Suomen mestari, Paavola tunnusti.

Voittajasuosikki Holttinen loukkasi nilkkaansa karsinnassa, eikä kilpaillut lainkaan loppukilpailussa.

– Harmi, ettei päästy Tommin kanssa kilpailemaan, Paavola kommentoi suosikin poissaoloa.

Haapajärven Kiilojen Johan-Antti Kivilahti oli Paavolan kanssa samalla tuloksella 531 kilpailussa toinen. Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten sijoittui kolmanneksi tuloksella 521.

Ensimmäinen täysivauhtinen hyppyharjoitus sitten Suomen ennätyksen toi Pullille mestaruuden

Kalevan kisojen pituushyppyfinaali oli Kristian Pullille ensimmäinen täysivauhtinen hyppyharjoitus kahteen kuukauteen, mutta Pulli voitti harjoitukseksi kutsumansa kilpailun ja lisäsi Suomen mestaruuden uransa parhaan kauden kruunuksi.

Pulli uusi viimevuotisen SM-kultansa tuloksella 783, vaikka oli edellisen kerran hypännyt täydellä vauhdilla kesäkuussa, jolloin hän mittautti Suomen ennätyksen 827. Syynä taukoon on ollut reiden lähentäjälihaksen vaiva, joka tuli alun perin askelmerkkijuoksussa.

– Semmoista. Ei ihan onnistunut, kun kahdeksan metriä oli tavoitteena, Pulli hymyili.

Lähentäjälihas on estänyt täysivauhtisen hyppäämisen, mutta Pulli kertoi ominaisuusharjoittelun sujuneen erinomaisesti kilpailutauon aikana.

– Puolitoista viikkoa sitten tein täysivauhtiset askelmerkkijuoksut, ja ne olivat ennätystasoa. Kyse on siitä, että uskaltaa hypätä, Pulli sanoi.

Pullin takana käytiin tiukka taistelu himmeämmistä mitaleista. Kristian Bäckin viimeisen kierroksen 777 toi hänelle SM-hopean ennen Roni Ollikaista, jonka kuudennen hypyn 753 riitti pronssiin.

Bäck voitti Suomen mestaruuden 2017 ja 2018, mutta on viimeksi kuluneen vuoden aikana kärsinyt vammoista.

– Täydellä vauhdilla hyppäsin viime vuonna Jyväskylän gp-kisoissa. Totta kai on mahtavaa saada mitali, Bäck sanoi.