Seura: Alpo Suhonen kommentoi suomalaiskiekkoilijoiden Valko-Venäjä-puheita – "Luulen, etteivät nämä puhujat vain tajua, miten paljon maailma on muuttunut"

Pitkän linjan jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen kertoi Seuran haastattelussa tietävänsä, millaista Valko-Venäjän presidentin Aleksandr Lukashenkon järjestämissä kutsuturnauksissa on. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Valko-Venäjä, Minsk ja maan presidentti Aleksandr Lukashenko ovat pyörineet viime aikoina laajalti myös suomalaisessa jääkiekkokeskustelussa. Jääkiekkomiehenä tunnettu ja maataan itsevaltaisesti johtava Lukashenko on järjestänyt jo vuosien ajan jouluturnauksen, jonne on kutsuttu tiuhaan myös suomalaisia jääkiekkopersoonia – useimmiten uransa lopettaneita pelaajia.

Pitkän linjan jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen kertoi Seuran haastattelussa tietävänsä, millaista Lukashenkon kutsuturnauksissa on.

– Kadut ovat siistinä, paikat kunnossa, eikä mitään epäkohtia tietenkään näy. Siinä tulee helposti tunne, että tämä hymyilevä ja avokätinen Aljaksndr on hyvä kaveri ja kansalaiset vaan rähinöivät turhaan jostain vaikeista politiikan asioista, Suhonen sanoi Seuralle.

Viime viikolla valmentajalegenda Pentti Matikainen kertoi Ilta-Sanomille osallistuneensa Lukashenkon turnaukseen yli kymmenen kertaa. Myös entinen pelaajasuuruus Esa Tikkanen kertoi IS:lle näkemyksensä Valko-Venäjän tilanteesta ja pelanneensa monesti Lukashenkoa vastaan.

Valko-Venäjä on ollut levottomuuksien kourissa jo yli kaksi viikkoa. Satojentuhansien ihmisten mielenosoitukset alkoivat, kun Lukashenko valittiin kuudennelle presidenttikaudelle.

Suhonen luottaa uuteen polveen

Suhosen mukaan Lukashenko tarjoaa turnausvierailleen aineellisia etuja, vaikka suomalaisvierailtakin odotetaan kalliita lahjoja. Hän uskoo, että uusi urheilijapolvi ajattelee yhteiskunnallisia asioita laajemmin.

– Luulen, etteivät nämä puhujat vain tajua, miten paljon maailma on muuttunut. Hirveyksiä tai huonoa käytöstä ei enää mitenkään voi puolustaa sillä, että tekijä on urheilumiehiä.

Valko-Venäjän on määrä isännöidä MM-kisoja ensi keväänä, mutta Latvian pääministeri Krisjanis Karins ilmoitti kaksi viikkoa sitten, ettei Latvia halua järjestää kisoja Valko-Venäjän kanssa.

Lisäksi Helsingin Jokerien on määrä aloittaa KHL-kautensa Minskissä ensi viikolla.

Kannattajayhdistys vastustaa Jokerien avausottelua Minskissä

Helsingin Jokerien kannattajayhdistys Eteläpääty ry vastustaa Jokerien kauden avausottelua Dinamo Minskiä vastaan. Jokerien on määrä aloittaa jääkiekon KHL-kausi vierasottelulla Minskissä 3. syyskuuta.

Kannattajayhdistyksen mukaan ottelu pitäisi siirtää toiseen ajankohtaan Valko-Venäjällä vallitsevien olosuhteiden takia.

– Ottelujen siirtäminen ei ole poikkeuksellista KHL:ssä, eikä muissakaan sarjoissa. Mielestämme maan vallitseva tilanne antaa kaikki edellytykset vaatia Dinamo Minskiltä ottelun siirtämistä, tiedotteessa sanotaan.

Eteläpääty kertoi tukevansa Jokereita, jos se ei matkusta Minskiin, vaan antaa Dinamolle luovutusvoiton.

Valko-Venäjällä sadattuhannet ihmiset ovat osoittaneet yli kahden viikon ajan mieltään presidentti Aleksandr Lukashenkolle, joka valittiin kuudennelle presidenttikaudelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.