Huuhkajat kohtaa Walesin syyskuussa Helsingin Olympiastadionilla

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa Kansojen liigan avausottelussaan Walesin 3. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla. Roni Lehti / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Palloliitto sai keskiviikkona haluamansa, kun opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoitti, että miesten Kansojen liigan jalkapallomaaottelu Suomen ja Walesin välillä voidaan järjestää Helsingin Olympiastadionilla.

Suomen avausottelu pelataan 3. syyskuuta Euroopan jalkapalloliitto Uefan määräämän tiukan protokollan eli säännöstön mukaisesti. Palloliitto sai poikkeusluvan pelaajien saamiseksi Suomeen ilman koronakaranteenia.

– Teimme hakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriöön ja saimme tiedon OKM:stä. Toki positiivinen päätös on tarvittu myös muilta asiaankuuluvilta viranomaisilta, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kuvaili STT:lle.

Räätälöity "kupla" torjumaan koronaa

Wales-ottelun pelipaikasta oli pitkään epävarmuutta. Yksi vaihtoehto oli Unkari, jossa on moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna väljemmät maahantulorajoitukset.

– Uefan määräykset ja säännökset joukkueiden ja pelaajien osalta ovat erittäin tiukat, ja joukkueet ovat käytännössä täysin omassa kuplassaan niin Suomessa kuin kaikkialla muuallakin. Tämä oli ratkaiseva tekijä poikkeusluvan saamiselle, Casagrande kertoi.

Uefan protokollan mukaan Walesin ja Suomen joukkueille luodaan "kupla", jota koronavirus ei läpäise. Tämä tarkoittaa, että joukkueet ovat käytännössä eristyksessä.

– Yksityiskohtia säädetään vielä seuraavien päivien aikana, Casagrande sanoi.

Suomi kohtaa 6. syyskuuta, kolme päivää Wales-pelin jälkeen, Kansojen liigassa vieraissa Irlannin.

– Charter-lennolla siirrytään Dubliniin ja takaisin. Kun Uefan protokollaa noudatetaan orjallisesti, karanteenia ei tarvita.

Huuhkaja-nimet julki torstaina

Palloliiton saama poikkeuslupa järjestää Wales-ottelu remontoidulla – joskin Uefan määräyksestä tyhjällä – Helsingin Olympiastadionilla oli työvoitto.

– En puhuisi väännöstä. Yhteisellä asialla tässä ollaan, ja kaikkien tavoitteena on ollut löytää ja varmistaa turvallinen tapa viedä läpi nämä tapahtumat. Keskeistä oli saada viestittyä viranomaisille protokollan laajuus, Casagrande kiteytti.

– Emme olisi hakeneet poikkeuslupaa, ellemme olisi varmoja siitä, että saamme aikaan turvalliset tapahtumat.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkaisee joukkueensa Kansojen liigan Wales- ja Irlanti-otteluihin torstaina.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut