Ruotsalaiset eivät kitise rahasta, vaikka yleisurheilumaaottelu maksaa tänä vuonna ylimääräistä – "Karkea arvio on miljoona kruunua, mutta tämä on sen arvoista"

Erityisjärjestelyin tänä vuonna koronapandemian takia Tampereella toteutettava perinteikäs yleisurheilumaaottelu Suomen ja Ruotsin välillä tuottaa ylimääräisiä kuluja ruotsalaisille.

Suomen Urheiluliiton hallitus päätti keskiviikkona, että maaottelu järjestetään myös tänä vuonna. Sitä ennen opetus- ja kulttuuriministeriö oli tehnyt suosituksen, että ruotsalaiset urheilijat voivat päästä Suomeen erityisehdoin.

Ehtoihin kuuluivat muun muassa, että ruotsalaiset eivät vietä yötä Suomessa, vaan Ruotsin joukkue lentää molempina päivinä Suomeen kilpailemaan päiväkohtaisesti. Lennot on tarkoitus tehdä Pirkkalaan, josta joukkue ohjataan suoraan Tampereelle Ratinan stadionille ja takaisin lentokentälle.

– Tarkoituksena on lentää Suomeen joko pelkästään tilauslennoilla tai tilauslentojen ja reittilentojen yhdistelmällä. On paljon kalliimpaa ostaa lentolippuja tilauslennoille kuin reittilennoille, Ruotsin yleisurheiluliiton markkinointipäällikkö Jan Larsson selvitti.

Tilauslentojen takia tämänkertainen Finnkampen kustantaa ekstrapaljon Ruotsin yleisurheiluliitolle. Ruotsalaiset eivät kuitenkaan kitise rahasta, vaan ovat ennemmin tyytyväisiä, ettei perinne katkea edes koronapandemian vuoksi.

– Raaka arvio kustannuksista on noin miljoonaa Ruotsin kruunua, mutta se voi olla myös enemmän tai vähemmän. Tilauslentojen lisäksi kustannuksia nostavat hotelliyöpymiset Tukholmassa sekä koronatestit, mutta olemme valmiita vastaamaan näistä kustannuksista. Ajattelemme, että tämä on sen arvoista, Larsson vakuutti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut